Τσαπανίδου: Απύθμενη υποκρισία του κ. Μητσοτάκη – Η δήλωση για τον Κατραντζή και τα περί «τουρκικής μειονότητας»

Για «απύθμενη υποκρισία της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη» κάνει λόγο σε δήλωσή της η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου αναφερόμενη σε σημερινό δημοσίευμα για τα όσα είχε πει ο Μουσταφά Κατραντζή σε τουρκική εφημερίδα για τη μουσουλμανική μειονότητα.

Αναλυτικά η Πόπη Τσαπανίδου τόνισε τα εξής:

«Το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία» σχετικά με τις δηλώσεις του υποψηφίου βουλευτή της ΝΔ κ. Κατραντζή σε τουρκική εφημερίδα, όπου αναφερόμενος στη μουσουλμανική μειονότητα μιλά για Τούρκους της Δυτικής Θράκης, αποδεικνύει την απύθμενη υποκρισία της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη.

Ο κ. Μητσοτάκης προφανώς και γνώριζε αυτές τις δηλώσεις όταν αποφάσιζε να εντάξει για δεύτερη φορά στα ψηφοδέλτια της ΝΔ τον κ. Κατραντζή».

Η ίδια πρόσθεσε ότι «καμία κόκκινη εθνική γραμμή που δήθεν παραβιάστηκε από υποψήφιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δεν είναι στις έγνοιες του κ. Μητσοτάκη.

Η μόνη του έγνοια είναι να εκφοβίσει Έλληνες πολίτες για λίγες χιλιάδες ψήφους και να αποφευχθεί η ουσιαστική συζήτηση για το οικονομικό του πρόγραμμα και την καταστροφική διαχείριση του εθνικού συστήματος υγείας από την κυβέρνηση του. Ο κ. Μητσοτάκης μας έστειλε ένα μήνυμα για το πώς θα κυβερνήσει αύριο. Έχουμε ευθύνη και δημοκρατικό καθήκον αυτό το μήνυμα του φόβου να μην κυριαρχήσει στις 25 Ιουνίου».​

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία», ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Ροδόπη Μουσταφά Κατραντζή μιλούσε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο για Τούρκους Δυτικοθρακιώτες σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «GUNDEM» δύο μόλις ημέρες πριν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Τέσσερα χρόνια πριν, δηλ. πριν από τις εκλογές του 2019, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχε μιλήσει για τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης.

«Επισκέφθηκε τον εκλεγμένο μουφτή Κομοτηνής (σ.σ. εννοεί τον ψευδομουφτή) και πρόεδρο της Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης, Ιμπραήμ Σερίφ στο γραφείο του. Αξιολογήσαμε μαζί τις εκλογές της 7ης Ιουλίου».

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ