Τουρκία: Σωματοφύλακες δημάρχου έδειραν δημοσιογράφο – Ο ένας ήταν αστυνομικός και απολύθηκε

Τον άγριο ξυλοδαρμό του από σωματοφύλακες του Δημάρχου της πόλης Τατβάν στην Τουρκία, κατήγγειλε δημοσιογράφος, με αποτέλεσμα οι δύο σωματοφύλακες να συλληφθούν και να προσαχθούν σε εισαγγελέα, ο οποίος διέταξε την προφυλάκισή τους.

Το περιστατικό σημειώθηκε Kultur Mahallesi της περιοχής Tatvan. Ο δημοσιογράφος Sinan Aygül που περπατούσε στο πεζοδρόμιο, όταν  δέχθηκε επίθεση με γροθιές από τον υπάλληλο του δήμου Τατβάν, τον  Γιτσέλ Μπαϊζαλί. Όσο αυτός χτυπούσε τον Σινάν Αϊγκιούλ, ο άλλος σωματοφύλακας, ο οποίος είναι αστυνομικός και λέγεται Εντζίν Καπλάν και εργάζεται επίσης στο Τατβάν, και φέρεται να υπηρετεί στην φρουρά του δημάρχου της πόλης,  του Μεχμέτ Εμίν Γκεϊλάνι, απέτρεπε με το όπλο του, όσους ήθελαν να επέμβουν για να σώσουν τον δημοσιογράφο.
Ο Σινάν Αϊγκιούλ, αιμόφυρτος μεταφέρθηκε στο Κρατικό Νοσοκομείο του Τατβάν για τις πρώτες βοήθειες και χθες το απόγευμα πήρε εξιτήριο, σύμφωνα με την εφημερίδα Μιλιέτ. Μετά την έξοδό του από το νοσοκομείο έκανε την καταγγελία για τον ξυλοδαρμό του στο Twitter.

Ο κυβερνήτης

Σε γραπτή δήλωση που έκανε χθες το Γραφείο του Κυβερνήτη του Μπιτλίς σχετικά με την επίθεση στον δημοσιογράφο Sinan Aygül, αναφέρεται ότι εναντίον του υπαλλήλου θα διαταχθεί ΕΔΕ. Για τον αστυνομικό, η ανακοίνωση ανέφερε ότι κρίθηκε πλημμελής η προσπάθεια που έπρεπε να καταβάλλει για να αποτρέψει την επίθεση, ότι ενήργησε ασυμβίβαστα με το επάγγελμα της αστυνομίας, και ότι κατά συνέπεια εκδιώχτηκε από το Σώμα.

 



διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ