Ρόδος: Απάτη με «δόλωμα» το food pass – Ξάφρισαν τον τραπεζικό λογαριασμό του και έπαιξαν τυχερά παιχνίδια

Νέους τρόπους απάτης σκαρφίζονται συνεχώς επιτήδειοι για να αποσπούν χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, στην Ρόδο, ένας 54χρονος κατήγγειλε ότι δέχθηκε κλήση από κάποιον αριθμό κινητού τηλεφώνου και συνομίλησε με άγνωστο ο οποίος του συστήθηκε ως λογιστής.

Του είπε ότι δικαιούται το επίδομα foodpass και τον έπεισε να του δώσει τα στοιχεία και τον κωδικό ασφαλείας της τραπεζικής του κάρτας που είναι συνδεδεμένη με τον λογαριασμό του.

Αργότερα διαπίστωσε ότι πραγματοποιήθηκε από τον λογαριασμό του μεταφορά 950 ευρώ προς τον λογαριασμό του γιού του, που είναι συνδεδεμένος με τραπεζική κάρτα, της οποίας δεν έχει τον αριθμό.

Ο 54χρονος γνωστοποίησε στον δράστη και τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού και της κάρτας του γιου του. Έτσι, στη συνέχεια ο δράστης έκανε τρεις τραπεζικές κινήσεις, 270, 500 και 450 ευρώ, για να παίξει τυχερά ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Κάποια στιγμή το θύμα αντιλήφθηκε ότι είχε πέσει θύμα απάτης και προέβη σε αίτημα αμφισβήτησης συναλλαγών προς τις δύο τράπεζες, ενώ την υπόθεση έχει αναλάβει η υποδιεύθυνση ασφάλειας της Ρόδου.

 

 

 

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ