Ρωσία: Κινούνται προς την Μόσχα οι μισθοφόροι της Wagner – Έκλεισε τα σύνορα η Λετονία

Συνεχίζουν να κινούνται βόρεια προς την Μόσχα οι μαχητές της Wagner και πέρασαν στη ρωσική περιφέρεια Λιπέτσκ, περίπου 400 χιλιόμετρα νότια της ρωσικής πρωτεύουσας.

Μαχητές της Wagner «κινούνται εντός των εδαφών της περιφέρειας Λιπέτσκ», δήλωσε ο περιφερειάρχης Ιγκόρ Αρταμόνοφ. «Οι δυνάμεις επιβολής του νόμου και οι αρχές (…) λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εγγυηθούν την ασφάλεια του πληθυσμού. Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο», συμπλήρωσε.

Την ίδια στιγμή η Λετονία ανακοίνωσε ότι έκλεισε τα σύνορα της στους Ρώσους. Ο πρόεδρος της Λετονίας Έντγκαρς Ρινκέβιτς είπε ότι η χώρα του ενίσχυσε την ασφάλεια στα σύνορά της, απέναντι στη στάση που είναι σε εξέλιξη στη Ρωσία, και ότι δεν θα επιτρέπει πλέον να εισέρχονται οι Ρώσοι στο έδαφός της.

“Η Λετονία παρακολουθεί από κοντά την εξέλιξη της κατάστασης στη Ρωσία. Η ασφάλεια στα σύνορα ενισχύθηκε”, έγραψε στο Twitter διευκρινίζοντας ότι έχει ανασταλεί η χορήγηση των θεωρήσεων εισόδου για τους Ρώσους που προέρχονται από τη Ρωσία. “Η Λετονία δεν θα χορηγήσει ανθρωπιστικές βίζες ή άλλες”, πρόσθεσε ο πρόεδρος της Λετονίας.

Wagner φορτηγά Μόσχα

Αμνηστία στους μισθοφόρους υπόσχεται Ρώσος βουλευτής

Αμνηστία θα δοθεί στους μισθοφόρους της Wagner που θα καταθέσουν τα όπλα, αλλά αυτοί θα πρέπει να δράσουν γρήγορα, δήλωσε ένας Ρώσος βουλευτής, σύμφωνα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

«Οι μαχητές της Wagner μπορούν ακόμα να καταθέσουν τα όπλα και να αποφύγουν την τιμωρία, δεδομένων των επιτευγμάτων τους κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης (στην Ουκρανία), αλλά θα πρέπει να το κάνουν γρήγορα», ανέφερε ο Πάβελ Κρασενίννικοφ.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ