Ναυάγιο στην Πύλο: ΜΚΟ είχε προειδοποιήσει για το σκάφος – Ανακρίνονται τρία άτομα

Σε ένα από τα πλέον πολύνεκρα ναυάγια με πρόσφυγες και μετανάστες στη Μεσόγειο εξελίσσεται το ναυάγιο που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης, 47 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου.. Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί 78 θάνατοι, έχουν διασωθεί 104 άτομα, ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός των αγνοουμένων.

Το αλιευτικό σκάφος είχε αποπλεύσει, σύμφωνα με τις αρχές, από το Τομπρούκ (Λιβύη) με προορισμό την Ιταλία. Oι ελληνικές αρχές ειδοποιήθηκαν από τις ιταλικές περί τις 2.30 τα ξημερώματα και τέθηκαν σε επιφυλακή τα νοσοκομεία Τρίπολης, της Καλαμάτας, της Κυπαρισσίας και της Σπάρτης.

ΜΚΟ είχε προειδοποιήσει για το σκάφος

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, μια ΜΚΟ, εδώ και μερικές ημέρες, είχε προειδοποιήσει για ένα ακυβέρνητο σκάφος που είχε ξεκινήσει από τη Λιβύη και είχε προσεγγίσει την Μάλτα. Η αναφορά έκανε λόγο για τουλάχιστον 500 άτομα που ήταν μέσα στο συγκεκριμένο σκάφος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι διακινητές προκειμένου να κρύψουν την κατάσταση από τις ελληνικές αρχές, που είχαν σπεύσει στο σημείο, κλείδωσαν κάποια άτομα  στο αμπάρι του πλοίου.

Ανακρίνονται τρία άτομα

Άγνωστος παραμείνει ακόμη ο ακριβής αριθμός των επιβατών του πλοίου. Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, κάποιοι από τους διασωθέντες ανέφεραν ότι 700 μετανάστες επέβαιναν στο αλιευτικό.

Την ίδια στιγμή, τρία άτομα μεταφέρθηκαν στο Λιμεναρχείο Καλαμάτας για ανάκριση.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ