Λιού Πάλτερ: Πέθανε σε ηλικία 94 ετών ο ηθοποιός του «Τιτανικού»

Ο Λιού Πάλτερ, ο ηθοποιός που ήταν περισσότερο γνωστός στο κοινό ως ο συνιδιοκτήτης του Macy’s Isidor Straus στην εμβληματική ταινία «Τιτανικός» του 1997, πέθανε τον περασμένο μήνα, όπως αποκαλύφθηκε σήμερα. Ήταν 94 ετών. Ο Πάλτερ υπέκυψε στον καρκίνο του πνεύμονα στις 21 Μαΐου, είπε η κόρη του Κάθριν στο The Hollywood Reporter.

Ήταν ένα οικείο πρόσωπο στην τηλεόραση, εμφανιζόμενος στα “The Flying Nun”, “Columbo”, “The Brady Bunch”, Hill Street Blues” και “LA Law”, μεταξύ άλλων σειρών.

Ο Πάλτερ έπαιξε έναν δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου στην κωμωδία του 1981 «First Monday In October», με πρωταγωνιστές τους Walter Matthau και Jill Clayburgh.

Ήταν επίσης καθηγητής στη Σχολή Θεάτρου CalArts. Μία από τις μαθήτριές του, η Cecily Strong, απέτισε φόρο τιμής στην Palter στο Instagram.

«Ο Λιου μου είπε ότι πίστευε ότι έπρεπε να παρακολουθήσω ένα μάθημα στο Groundlings. Είπα ότι δεν είμαι σοβαρή ηθοποιός. Αποδείχθηκε ότι ο Λιου είχε δίκιο. Πήρα το μάθημα στο Groundlings. Με έφερε πίσω στο Σικάγο για να σπουδάσω εκεί. Μετά κατέληξα να κάνω οντισιόν για τον Lorne Michaels. Ευχαριστώ Lew.”

Η σκηνή από την ταινία “Τιτανικός”

Σε μια αξέχαστη σκηνή από τον «Τιτανικό», ο Στράους και η σύζυγός του μένουν μαζί στο κρεβάτι αντί να προσπαθήσουν να δραπετεύσουν από το μοιραίο πλοίο ενώ το νερό μπαίνει ήδη στο δωμάτιό τους.

«Για τόσα χρόνια έπρεπε να καυχιέμαι ότι ο δάσκαλός μου ήταν ο ηλικιωμένος στον Τιτανικό που επέλεξε να μείνει στο κρεβάτι», δημοσίευσε η Strong. «Ο Λου ήξερε πώς να ζει καλά. Πώς να διδάξει τους μαθητές να είναι όχι μόνο καλύτεροι ηθοποιοί αλλά καλύτεροι άνθρωποι».



διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ