Κρήτη: Πανικός σε λεωφορείο του αστικού ΚΤΕΛ στο Ηράκλειο- «Ακούστηκε κάτι σαν έκρηξη και γέμισε καπνούς»

Αναστάτωση προκλήθηκε μέσα σε λεωφορείο αστικού ΚΤΕΛ στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο το μεσημέρι της Δευτέρας 26 Ιουνίου.

Σύμφωνα με μαρτυρίες επιβατών στο Cretalive, το όχημα ήταν ασφυκτικά γεμάτο και εν κινήσει, όταν ξαφνικά ακούστηκε ήχος που έμοιαζε με αυτόν της έκρηξης.

Μάλιστα, οι επιβάτες περιέγραψαν τις στιγμές αγωνίας που έζησαν και τις προσπάθειες που έκαναν για να απεγκλωβιστούν, καθώς αμέσως μετά το «μπαμ» το λεωφορείο γέμισε καπνούς.

«Και ενώ είμαστε 62 Μαρτύρων γίνεται ένα «μπαμ» έκρηξης, σαν να έσκασε κάτι, και ταυτόχρονα αέρια. Άρχισαν ουρλιαχτά, όλοι έτρεχαν πατώντας ο ένας τον άλλο προς την πόρτα, η οποία όμως δεν άνοιγε. Πανικός και ατμόσφαιρα γεμάτη καπνό και μυρωδιά από κάτι χημικό. Όλοι προσπαθούσαμε με καλυμμένη τη μύτη και το στόμα να φύγουμε απ’ τις θέσεις μας… Ο ένας έπεφτε πάνω στον άλλο… Ξαφνικά κάποιοι άνοιξαν με τα χέρια τους και κυριολεκτικά βουτήξαμε στο πεζοδρόμιο», περιγράφει μία επιβάτης στην τοπική ιστοσελίδα.

Η ίδια, όταν κατάφερε να βγει έξω είδε μία κοπέλα, που ήταν τρομοκρατημένη και ζητούσε βοήθεια.

«Οι τουρίστες έβηχαν και έτρεχαν πανικόβλητοι να βρουν ταξί να φύγουν. Σηκώθηκα για να πάω στο λεωφορείο και να πω στον οδηγό να καλέσει ΕΚΑΒ για την κοπέλα και το λεωφορείο είχε φύγει», εξηγεί η ίδια .

Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα, αυτό δεν είναι το πρώτο περιστατικό που σημειώνεται με λεωφορείο του ΚΤΕΛ στην Κρήτη, καθώς μόλις πριν από λίγες ημέρες, στις 20 Ιουνίου, ένα άλλο λεωφορείο πήρε φωτιά. Οι φλόγες ξεκίνησαν από τον κινητήρα του λεωφορείου του αστικού ΚΤΕΛ με τον οδηγό, με απόλυτη ψυχραιμία και επαγγελματισμό να αποβιβάζει με ασφάλεια όλους τους επιβάτες και στη συνέχεια να σβήνει τη φωτιά.

 

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ