Καιρός: Καλοκαιρινό «διάλειμμα» ακόμη και με 36 βαθμούς αυτή την εβδομάδα – Έρχεται ξανά «ψυχρή λίμνη»

Το καλοκαίρι κάνει την «εμφάνισή» του αυτή την εβδομάδα μετά την κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών, όμως, ο καιρός θα συνεχίσει τα «τερτίπια» του καθώς από την Κυριακή των εκλογών και μετά έρχεται μια «ψυχρή λίμνη».

Ανεβαίνει η θερμοκρασία αυτή την εβδομάδα, με τον υδράργυρο να αγγίζει ακόμη και τους 36 βαθμούς, καθώς η κακοκαιρία υποχωρεί προς την Τουρκία.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου, Κλέαρχου Μαρουσάκη στο OPEN, ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει σήμερα στα περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα, ενώ προς το ανατολικό – νοτιονανατολικό Αιγαίο θα υπάρχουν κάποιες μπόρες, σχετικά γρήγορα όμως ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση.

Η θερμοκρασία θα είναι σε άνοδο και σήμερα θα δούμε 30 με 33 βαθμούς Κελσίου και ακόμη υψηλότερες τις επόμενες ημέρες.

Το κύριο χαρακτηριστικό της εβδομάδας που αρχίζει θα είναι η σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας. Από τις ακτές της βόρειας Αφρικής υψώνεται μια αρκετά θερμή αέρια μάζα, η οποία θα περάσει μέσα στην Κεντρική Μεσόγειο και ένα μέρος θα προσεγγίσει και τη χώρα μας, όπως σημειώνει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Ως προς τις μέγιστες θερμοκρασίες, τα επόμενα 24ωρα προς τη Βόρεια Ελλάδα «θα δούμε τον υδράργυρο στους 32 με 33 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά κοντά στους 33 με 36 και στα νησιά στους 28, 30 και 32 βαθμούς Κελσίου».

Έρχεται ψυχρή λίμνη

«Πάντως με τα μακροπρόθεσμα στοιχεία, φαίνεται ότι ακόμη ο καιρός δεν έχει σταθεροποιηθεί, θα δούμε δηλαδή ξανά σκαμπανεβάσματα, τα οποία θα γίνουν αισθητά από την Κυριακή των εκλογών και μετά.  Πάλι φαίνεται να κατεβαίνει μια ψυχρή λίμνη, μια ψυχρή αέρια μάζα που θα πυροδοτήσει νέα αστάθεια», σημείωσε ο κ. Μαρουσάκης.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ