Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε δύο άτομα από το διεθνές κύκλωμα κοκαΐνης – Πώς σκύλος της ΕΛΑΣ ξετρύπωσε τα ναρκωτικά – ΒΙΝΤΕΟ

Σχεδόν 6 κιλά κοκαΐνης που ήταν κρυμμένα σε ειδική κρύπτη πίσω από εντοιχισμένη ντουλάπα μέσα σε επιχείρηση στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, εντόπισαν αστυνομικοί σκύλοι.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ , τα δύο ακόμη που συνελήφθησαν ήταν μέλη του διεθνούς πολυμελούς κυκλώματος, το οποίο εξαρθρώθηκε τον περασμένο Μάιο και διακινούσε κοκαΐνη σε περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, μία 34χρονη και ένας 38χρονος συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και παράβαση των Νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων.

 

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, έπειτα από σχετική παραγγελία της Ανακρίτριας, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε εταιρεία στην περιοχή του Ευόσμου με τη συνδρομή αστυνομικών σκύλων ανίχνευσης ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων, όπου σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη πίσω από εντοιχισμένη ντουλάπας, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας ταξιδιωτικός σάκος που περιείχε 5 δέματα κοκαΐνης συνολικού βάρους 5 κιλών και 916 γραμμαρίων.

Τι κατασχέθηκε από την ΕΛΑΣ

Ακόμη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Ποσότητες ηρωίνης και αμφεταμίνης,
  • Ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
  • Κινητά τηλέφωνα,
  • 1 τυφέκιο,
  • 1 κυνηγετικό όπλο και
  • 1 ζώνη μεταφοράς φυσιγγίων με 11 φυσίγγια.

Επίσης, σημειώνεται ότι βρέθηκε πλήθος σφραγίδων Δημοσίων Υπηρεσιών και ιδιωτικών εταιρειών, κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας με αντίστοιχα σχετικά έγγραφα κυκλοφορίας, καθώς και πλήθος εγγράφων και πιστοποιητικών, η γνησιότητα των οποίων εξετάζεται.

Υπενθυμίζεται ότι, την 09/05/2023 είχαν συλληφθεί συνολικά δέκα άτομα, μεταξύ των οποίων και ηγετικά στελέχη της οργάνωσης, οπότε και κατασχέθηκαν περισσότερα από 104 κιλά κοκαΐνης, ενώ την 02-06-2023 από την συνεχιζόμενη έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον περισσότερα από 161 κιλά της ίδιας ναρκωτικής ουσίας. Σημειώνεται ότι από την έως τώρα έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά περισσότερα από 270 κιλά κοκαΐνης, όπου η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της κύριας ανάκρισης.

Τέλος, οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις Δικαστικές όπου η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της κύριας ανάκρισης.

Δείτε βίντεο από την επιχείρηση της ΕΛΑΣ

 

 

 

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ