Εύα Καϊλή: Έξι έρευνες σε σπίτια και γραφεία στην Ελλάδα – Στόχος «συγγενικά της πρόσωπα» λέει η βελγική εισαγγελία

Έξι έρευνες σε σπίτια και γραφεία στην Ελλάδα πραγματοποίησε αυτή την εβδομάδα η αρμόδια ανακριτική αρχή που είναι επιφορτισμένη με την έρευνα της υπόθεσης Qatar Gate, με στόχο «συγγενικά πρόσωπα» της ευρωβουλευτού Εύας Καϊλή, όπως ανέφερε η βελγική ομοσπονδιακή εισαγγελία σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Όπως ανέφερε ο Έρικ Φαν Ντάισε, εκπρόσωπος της βελγικής ομοσπονδιακής εισαγγελίας, πρόκειται για τις πρώτες έρευνες των ανακριτικών αρχών σε ελληνικό έδαφος, στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση Qatar Gate.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της βελγικής ομοσπονδιακής εισαγγελίας, οι έρευνες είχαν στόχο ιδιωτικές κατοικίες και κεντρικά γραφεία εταιρείας και οι ερευνητές πραγματοποίησαν αρκετές κατασχέσεις «για λόγους ανάλυσης». Ο Φαν Ντάισε αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Αυτή την εβδομάδα η Βελγίδα δικαστίνα Ορελί Ντεζαϊφ, η οποία ανέλαβε στα μέσα Ιουνίου την υπόθεση που ερευνούσε μέχρι τότε ο Μισέλ Κλεζ, ταξίδεψε στην Αθήνα συνοδευόμενη από έναν δικαστή της ομοσπονδιακής εισαγγελίας.

Εύα Καϊλή: Θέλω να γυρίσω στην πατρίδα μου έχοντας αποτινάξει το στίγμα της κατηγορίας που αντιμετωπίζω

«Μου λείπει πάρα πολύ η πατρίδα μου» τόνισε σήμερα η Εύα Καϊλή στην πρώτη δήλωσή της μετά τις έρευνες που πραγματοποίησε η Οικονομική Αστυνομία στο σπίτι της στο Ψυχικό και στην οικία της αδελφής της, Μανταλένας στην Κηφισιά.

«Θέλω να έρθω όσο πιο γρήγορα γίνεται αλλά θέλω πρώτα να έχω αποτινάξει το στίγμα της κατηγορίας που αντιμετωπίζω, είτε με αθωωτική απόφαση της δικαιοσύνης, και αν αυτή αργεί, με την δημόσια ανάδειξη των στοιχείων που γκρεμίζουν το κατηγορητήριο» πρόσθεσε η Εύα Καϊλή.

Υπενθυμίζεται ότι οι έρευνες στο σπίτι της Εύας Καϊλή στο Ψυχικό και στην οικία της αδελφής της, Μανταλένας στην Κηφισιά, έγιναν από την Δευτέρα έως και την Τετάρτη, παρουσία Βέλγου εισαγγελέα, ο οποίος εκτέλεσε εντολή για έρευνα από τις βελγικές δικαστικές αρχές, που χειρίζονται την υπόθεση του Qatar Gate.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ