Εκλογές 2023 – Λιάνα Κανέλλη σε Αλέξη Κούγια: «Θέλεις να το κάνουμε εδώ τώρα Διογένης; Δεν θα παίξω αυτό το παιχνιδάκι»

Το κόμμα «Σπαρτιάτες» φαίνεται πως μπαίνει στην ελληνική Βουλή, γεγονός που έκανε τη συζήτηση να… ανάψει ανάμεσα στην Λιάνα Κανέλλη και τον Αλέξη Κούγια στον αέρα του Mega. 

Η βουλευτής του ΚΚΕ και ο ποινικολόγος αντάλλαξαν έναν έντονο διάλογο σχετικά με την ακροδεξιά και τον Ηλία Κασιδιάρη.

«Ο κ. Κούγιας βιάζεται να φύγει, εγώ έχω ένα τεταρτάκι οπότε δώστε του τον λόγο» ανέφερε αρχικά η Λιάνα Κανέλλη και έδωσε τον λόγο στον ποινικολόγο, ο οποίος μίλησε για την είσοδο των «Σπαρτιατών» στην ελληνική Βουλή.

«Άρκεσαν λίγες ημέρες για να αλλάξουν το όνομα οι φασίστες και να είναι στη Βουλή. Πώς μπορείς να αντιδράσεις σε μια δημοκρατία; Δεν μπορείς. Ίσως είναι καλύτερα να είναι προσκήνιο και να μπορεί να τους παρακολουθεί ο ελληνικός λαός μέσα στη Βουλή. Κάναμε τους δικαστές πολιτικούς» τόνισε ο Αλέξης Κούγιας προκαλώντας την έντονη αντίδραση της βουλευτή του ΚΚΕ.

«Είπες δύο εξοργιστικά πράγματα που δεν στέκουν. Με τον ίδιο τρόπο κάνατε διαφήμιση όλοι σας στον Κασιδιάρη. Δεν καταλαβαίνεις τώρα το ρητορικό σχήμα; Θέλεις να το κάνουμε εδώ τώρα Διογένης; Αποκλείεται, δεν θα κάνουμε show πίστας. Άφησε με να τελειώσω. Δεν θα παίξω αυτό το παιχνιδάκι» ξέσπασε η Λιάνα Κανέλλη.

«Ποιος εκπαιδεύει τον ελληνικό λαό να εξωραΐζονται οι φασίστες με νομοθετήματα, με νομικά τερτίπια και να μην τους χτυπάει σε πολιτικό επίπεδο; Οι φασίστες πολεμούνται στις δουλειές, στους δρόμους, στα σωματεία. Επομένως ένας διαφημισμένος έγκλειστος δεν αποτελεί πρόβλημα. Η Ελλάδα έχει δει πολλά επώνυμα φασισταριά να βγαίνουν από τα σκατά. Το πρόβλημα είναι αυτοί που τους ψηφίζουν αν έχουν συναίσθηση τι ψηφίζουν. Ο φασισμός είναι πολιτική ιδεολογία και χρειάζεται πολιτική αντιμετώπιση» συμπλήρωσε η βουλευτής του ΚΚΕ.

 

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ