Εκλογές 2023: Έντονες αντιδράσεις από τον καλλιτεχνικό χώρο κατά του κόμματος «Σπαρτιάτες» – «Ντροπή»

Νικητής στις επαναληπτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου με διαφορά αναδείχθηκε η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκλέχτηκε ξανά πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Ωστόσο κάτι που φαίνεται να μονοπωλεί το ενδιαφέρον των Ελλήνων πολιτών είναι το γεγονός πως το κόμμα «Σπαρτιάτες» μπήκαν στη Βουλή αγγίζοντας το ποσοστό του 5,6%. Ένα κόμμα, το οποίο έχει τη στήριξη του προφυλακισμένου Χρυσαυγίτη, Ηλία Κασιδιάρη. Στον καταστατικό τους χάρτη οι Σπαρτιάτες προσδιορίζονται ιδεολογικά ως «ελληνικό εθνικιστικό πολιτικό κόμμα».

Από την πρώτη στιγμή που έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα των εκλογών, οι εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού χώρου αντιδρούν δημόσια για το πώς ένα εθνικιστικό κόμμα κατάφερε να μπει στην Βουλή με μεγάλο ποσοστό, λίγα χρόνια μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής.

  • Βασίλης Μπισμπίκης

Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης ήταν από τους πρώτους που αντέδρασαν, γράφοντας στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram: «35 έδρες στην ακροδεξιά. Δεν θέλει ο φασίστας να κρυφτεί».

  • Ελεονώρα Μελέτη

Η παρουσιάστρια του Mega δεν έκρυψε την αγανάκτησή της, γράφοντας ένα μακροσκελές μήνυμα στα Instagram Stories της: «Ο Έλληνας ξεχνάει. Εδώ ξεχνάμε οι ίδιοι οι «πρωταγωνιστές» το «βιογραφικό» τους πριν την «καταξίωση». Τα πραγματικά αυθεντικά ξετσιπώματα τους, πριν φορέσουν τη μάσκα του σον σον και τα φτιασίδια της κοινωνικής αναρρίχησης. Δεν θα ξεχάσουν οι θεατές τους; Όσο όμως και αν ο Έλληνας ξεχνάει, η αλήθεια δεν αλλάζει. Ο Έλληνας απλά την ξεχνάει, αυτή όμως είναι γεγονός».

  • Μαίρη Συνατσάκη

Καθόλου ψύχραιμη δεν ήταν ούτε η αντίδραση της Μαίρης Συνατσάκη, χαρακτηρίζοντας «τσίρκο» το εκλογικό αποτέλεσμα.

Η παρουσιάστρια του Mega αρκέστηκε να γράψει «Ντροπή».

  • Δημήτρης Γκοτσόπουλος

  • Λάμπρος Κωνσταντάρας

  • Αφροδίτη Γραμμέλη

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ