Δολοφονία στην Κω: «Προσπάθησε να εξαφανίσει δεδομένα από το κινητό του» – Δεν είχε συνεργό ο 32χρονος, εκτιμά η ΕΛ.ΑΣ.

Ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές προσπάθησε να εξαφανίσει δεδομένα από το κινητό του τηλέφωνο, αποκάλυψε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. αναφερόμενη στην υπόθεση δολοφονίας της Αναστάζια στην Κω και συμπλήρωσε ότι οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση εκτιμούν πως ο κατηγορούμενος δεν είχε συνεργό.

Σε δηλώσεις που έκανε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», η Κωνσταντία Δημογλίδου επιβεβαίωσε ότι «μίλησαν τα κινητά τηλέφωνα» από τις αναλύσεις που έγιναν στα ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. «Έγιναν κάποιες ενέργειες από τον συγκεκριμένο άνθρωπο μετά το έγκλημα που δείχνουν ότι προσπαθούσε κάτι να αποκρύψει και να καλύψει, ώστε να μην μπει στο κάδρο των ερευνών. Καταφέραμε να το φέρουμε στο φως με την δουλειά των αστυνομικών της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών» είπε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. και έκανε λόγο για «δεδομένα που προσπάθησε να εξαφανίσει από το δικό του κινητό τηλέφωνο».

Σχετικά με το αν ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές είχε συνεργό, η ίδια ξεκαθάρισε: «Αρχικά οι αστυνομικοί θεωρούσαν ότι το συγκεκριμένο έγκλημα έγινε στο σπίτι, οπότε ήταν αδύνατον να μπορέσει να μεταφέρει μόνος του την σορό σε μεγάλη απόσταση, χωρίς αυτοκίνητο. Αυτό άρχισε να φεύγει από το πεδίο των ερευνών, όταν καταλάβαμε ότι τελικά το έγκλημα έγινε πολύ κοντά στο σημείο, όπου βρέθηκε η κοπέλα. Μέχρι στιγμής αυτό που πιστεύει η αστυνομία είναι ότι το έχει κάνει μόνος του, δεν υπήρχε καμία βοήθεια από άλλο πρόσωπο».

Υ

Υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για τις κινήσεις του 32χρονου

Σύμφωνα με την κ. Δημογλίδου, η Αναστάζια δεν φαίνεται να γνώριζε τον 32χρονο από το Μπαγκλαντές, αλλά τον συνάντησε εκείνο το βράδυ της περασμένης Δευτέρας.

Επιβαρυντικό στοιχείο για την θέση του, ήταν το εισιτήριο που έβγαλε την επόμενη ημέρα για το εξωτερικό, όπως υπογράμμισε. «Το κορίτσι ήταν μεθυσμένο, δεν μπορεί να είχε πλήρη συναίνεση, σίγουρα τα αντανακλαστικά της δεν ήταν όπως αυτά ενός νηφάλιου ατόμου», συμπλήρωσε.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. τόνισε πως η Αστυνομία έχει κάνει καλή δουλειά, σε αντίθεση με τα όσα ακούγονται και αναφέρθηκε ειδικότερα στη δουλειά που έκανε το τμήμα εξέτασης ψηφιακών πειστηρίων. Όπως υπογράμμισε, υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για τις κινήσεις του κατηγορουμένου εκείνο το βράδυ αλλά και για τις ενέργειες που έγιναν μετά την δολοφονία της 27χρονης. Το πλάνο από το βίντεο που τους δείχνει να φεύγουν μαζί από το σπίτι του 32χρονου, απλά επιβεβαίωσε ότι το έγκλημα δεν έγινε στο σπίτι, συμπλήρωσε η κ. Δημογλίδου.

 

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ