Δολοφονία στην Ηλεία: Μετανιωμένος δήλωσε ο 82χρονος δράστης – Είχε συγγενική σχέση με τον 52χρονο

Νέες πληροφορίες για την φρικτή δολοφονία στην Ηλεία. Σε εξέλιξη βρίσκεται η απολογία του 82χρονου κατηγορούμενου για τη δολοφονία του 52χρονο Παναγιώτη ενώπιον του Ανακριτή Αμαλιάδας. Νωρίτερα, η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αμαλιάδας του άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Σύμφωνα με το patrisnews.gr, η περαιτέρω ποινική μεταχείριση του ηλικιωμένου αναμένεται να αποφασιστεί σήμερα και για τον λόγο αυτό η ανακριτική διαδικασία θα είναι μακρά.

Η συνήγορος υπεράσπισης του 82χρονου, Κλεονίκη Γκουβίτσα, δήλωσε συντετριμμένη για το περιστατικό, ενώ τόνισε πως ο εντολέας της είναι μετανιωμένος και πως ο ίδιος της μετέφερε ότι ήταν «μια άτυχη στιγμή». Σημείωσε ακόμη πως ο δράστης αρνείται ότι αποπειράθηκε να σκοτώσει και τον αδελφό του θύματος.

Όπως αποκάλυψε η δικηγόρος του δράστη, ο 82χρονος είχε συγγενική σχέση με το θύμα. «Είναι συγγενείς, έχει συγγένεια εξ αίματος με την σύζυγό του κατηγορουμένου».

Η κα Γκουβίτσα ανέφερε  για την υπόθεση: “Είμαστε όλοι συντετριμμένοι από το περιστατικό το οποίο συνέβη, ο κατηγορούμενος είναι μετανιωμένος, πραγματικά ήταν μία άτυχη στιγμή. Αυτό είναι το οποίο λέει από την πρώτη στιγμή που τον συνάντησα και του μίλησα. Ήδη αυτή τη στιγμή έχουμε πάει στην εισαγγελέα η οποία μας έχει απαγγείλει τις κατηγορίες, μιλάμε για ανθρωποκτονία, για απόπειρα ανθρωποκτονίας και για το νόμο περί όπλων. Αναμένουμε να περάσουμε από τον ανακριτή και θα δούμε από εδώ και πέρα τι θα γίνει. Δεν είναι ώρα να σας πω και να σας αναλύσω τους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου, έχουμε δρόμο μπροστά μας, είναι αρκετά τα στοιχεία της δικογραφίας που περιμένουμε, περιμένουμε την ιατροδικαστική για να δούμε που ακριβώς χτυπήθηκε το θύμα και από εκεί και πέρα σε δεύτερο χρόνο θα δούμε και όλα τα ελαφρυντικά που δικαιούται το οποίο όμως δεν είναι της στιγμής γιατί θα εξεταστούν μόλις γίνει το δικαστήριο».

«Η θέση του κατηγορουμένου ως προς την απόπειρα δολοφονίας είναι ότι δεν έγινε ποτέ η συγκεκριμένη πράξη. Το λέει μόνο ο αδερφός, δεν υπάρχουν στοιχεία, τα στοιχεία της δικογραφίας δεν επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς του αδελφού του θύματος. Έλεγε ότι αν μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω είναι βέβαιο ότι η συγκεκριμένη πράξη δεν θα γινόταν. Μιλάμε για έναν άνθρωπο που είναι γείτονες, που είναι συγγενείς, έχει συγγένεια εξ αίματος με την σύζυγό του κατηγορουμένου και αν μπορούσε να γυρίσει το χρόνο πίσω δεν θα γινόταν ποτέ η συγκεκριμένη πράξη”.

«Ο 82χρονος λέει ότι φοβήθηκε και απειλήθηκε η ζωή του, διότι το θύμα είχε και κάποιες προγενέστερες πράξεις που δικαιολογούν τον φόβο και την ανησυχία του δράστη. Περιμένω την ιατροδικαστική για να δούμε που ακριβώς είναι το χτύπημα γιατί ο ισχυρισμός είναι ότι δεν είναι στην πλάτη» κατέληξε η συνήγορος του 82χρονου.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ