Δανάη Μπάρκα: Δέχτηκε παρέμβαση από βουλευτή των «Σπαρτιατών» – «Δεν δίνουμε βήμα σε ανθρώπους που προάγουν τη βία»

Η Δανάη Μπάρκα δέχτηκε τηλεφωνική παρέμβαση από υποψήφιο βουλευτή των «Σπαρτιατών» ύστερα από τα σχόλια που έκανε για το εθνικιστικό κόμμα που μπήκε στην Βουλή, μετά τις επαναληπτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Η παρουσιάστρια του «Πάμε Δανάη» τόνισε πως έχει κρατήσει όλα τα μηνύματα για εκείνη και πως δεν πρόκειται να φοβηθεί.

«Ήδη τα μηνύματα είναι πολλά και τα σχόλια επίσης, μη πάτε να σβήσετε κάτι γιατί τα έχω ήδη screenshot όλα. Να σας πω ότι η παρέμβαση που ανέφερα πριν τις διαφημίσεις, ήταν από έναν υποψήφιο βουλευτή του κόμματος «Σπαρτιάτες», ο οποίος πήρε εκνευρισμένος το τηλεφωνικό κέντρο σε σχέση με αυτά που ειπώθηκαν από εμένα φυσικά και παίρνω εγώ την ευθύνη του λόγου και της τοποθέτησής μου σε σχέση με αυτό το κόμμα.

Θέλω να του απαντήσω δημόσια γιατί έκανε Story γράφοντας ότι «φοβήθηκα και κότεψα», ως λοιπόν η παρουσιάστρια αυτής της εκπομπής και άνθρωπος της κοινωνίας να αναφέρω ότι δεν κοτέψαμε και δεν θα φοβηθούμε. Κανένας δεν πρέπει να φοβάται. Υπάρχει στη Βουλή κόμμα που προάγει τον φόβο.

Αλλά ακριβώς επειδή πατώντας πάνω στα θεμέλια της δημοκρατίας, δίνουμε λόγο σε όλους τους ανθρώπους που προάγουν την βία, τον ρατσιστικό λόγο για πρόσφυγες ή οποιονδήποτε συνάνθρωπό μας, φυσικά και από τη συγκεκριμένη εκπομπή δεν νομίζω ότι εύκολα θα δοθεί ο λόγος σε τέτοιους ανθρώπους. Καλή συνέχεια, να είναι ψύχραιμοι, να είμαστε όλοι ενωμένοι και να μη φοβόμαστε, έχουμε ο ένας τον άλλον. Η δημοκρατία και το καλό πάντα θα κερδίζουν» τόνισε η Δανάη Μπάρκα.

 

Η Δανάη Μπάρκα είχε σχολιάσει λίγο πριν από την τηλεφωνική παρέμβαση του υποψηφίου βουλευτή: 

«Το κόμμα των Σπαρτιατών έχει χρυσαυγίτικη ρητορική. Πριν 2-3 χρόνια πανηγυρίζαμε γι αυτή τη μάνα που τη λένε Μάγδα για τη νίκη της και τώρα ξαφνικά να νομιμοποιούμε τους ανθρώπους που έχουν ένστικτα βίας και φονικά ένστικτα. Μιλάμε για εισαγγελικά πορίσματα, δεν τα λέω εγώ. Μιλάμε για κάτι σοκαριστικό, εγκληματική οργάνωση. Είναι σοκαριστικό να λέμε ευχαριστώ σε έναν άνθρωπο που έχει καταδικαστεί ως εγκληματίας και είναι στη φυλακή. Πώς ένας άνθρωπος φτάνει στο σημείο να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε ένα κόμμα που σου λέει ότι “εμείς θα χτυπάμε, δεν θα θέλουμε τους μετανάστες”. Είναι πολλές οι σκέψεις μετά από αυτό το σοκ.

Χθες, μόλις είδα τα αποτελέσματα, ένιωσα ψυχική και ψυχολογική αποστράγγιση, όταν είδα ότι άνθρωποι με τέτοιες τάσεις έφτασαν στο σημείο να έχουν λόγο στη Βουλή. Οι δικοί μου άνθρωποι μού είπαν να μην πω τίποτα. Και λέω… είστε τρελοί; Θα φοβηθώ να πω τη γνώμη μου για τη δημοκρατία που επιλέγω… Μου φαίνεται σοκαριστικό, σιγά μη φοβηθούμε. Θα το καταπολεμήσει ο καθένας από την πλευρά του για να μην υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι ανάμεσά μας».

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ