Δανάη Μπάρκα για Σπαρτιάτες: «Σιγά μην φοβηθούμε» – ΒΙΝΤΕΟ

Για την είσοδο του κόμματος «Σπαρτιάτες» στη Βουλή μίλησε σήμερα η Δανάη Μπάρκα στον αέρα της εκπομπής «Πάμε Δανάη». «Φυσικά και ήταν αναμενόμενο να σχολιαστεί η άνοδος της ακροδεξιάς. Ήταν αναμενόμενο να σχολιαστεί η εκλογή ενός κόμματος με βουλευτές ναζιστικού μορφώματος» είπε αρχικά η παρουσιάστρια της εκπομπής, σχετικά με τις αναφορές στον διεθνή Τύπο.

Και συνέχισε: «Το κόμμα των Σπαρτιατών έχει χρυσαυγίτικη ρητορική. Πριν 2-3 χρόνια πανηγυρίζαμε για αυτή τη μάνα που λέγεται Μάγδα, για τη νίκη της και τώρα ξαφνικά να νομιμοποιούμε τους ανθρώπους που έχουν ένστικτα βίας και φονικά ένστικτα. Μιλάμε για εισαγγελικά πορίσματα, δεν τα λέω εγώ. Είναι σοκαριστικό να λέμε ευχαριστώ σε έναν άνθρωπο που έχει καταδικαστεί ως εγκληματίας και είναι στη φυλακή. Πώς ένας άνθρωπος φτάνει στο σημείο να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε ένα κόμμα που σου λέει ότι “εμείς θα χτυπάμε, δεν θα θέλουμε τους μετανάστες”. Είναι πολλές οι σκέψεις μετά από αυτό το σοκ».

«Χθες, μόλις είδα τα αποτελέσματα, ένιωσα ψυχική και ψυχολογική αποστράγγιση, όταν είδα ότι άνθρωποι με τέτοιες τάσεις έφτασαν στο σημείο να έχουν λόγο στη Βουλή. Οι δικοί μου άνθρωποι μού είπαν να μην πω τίποτα. Και λέω… είστε τρελοί; Θα φοβηθώ να πω τη γνώμη μου για τη δημοκρατία που επιλέγω… Μου φαίνεται σοκαριστικό, σιγά μη φοβηθούμε. Θα το καταπολεμήσει ο καθένας από την πλευρά του για να μην υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι ανάμεσά μας» κατέληξε η Δανάη Μπάρκα.

Η παρέμβαση υποψήφιου βουλευτή των «Σπαρτιατών» και η απάντηση της Μπάρκα

Μετά την τοποθέτηση της Δανάης Μπάρκα για τους «Σπαρτιάτες», ένας υποψήφιος βουλευτής του κόμματος πήρε τηλέφωνο εκνευρισμένος στο τηλεφωνικό κέντρο της εκπομπής. Όπως ανέφερε η παρουσιάστρια, ο ίδιος υποψήφιος έκανε και story στο Instagram, λέγοντας ότι «η Μπάρκα φοβάται και κότεψε».

«Θέλω να του απαντήσω δημόσια. Ως η παρουσιάστρια της εκπομπής και άνθρωπος της κοινωνίας, να του μεταφέρω ότι όχι δεν κοτέψαμε, και δεν θα φοβηθούμε. Κανείς δεν πρέπει να φοβάται και δεν πρέπει να μην υπάρχει στη Βουλή κόμμα που προάγει τον φόβο. Αλλά, πατώντας πάνω στα θεμέλια της δημοκρατίας, δίνουμε λόγο σε όλους τους ανθρώπους. Όμως περνάνε από φίλτρο.  Από την συγκεκριμένη εκπομπή δύσκολα θα δοθεί ο λόγος σε ανθρώπους που προάγουν τον φόβο, τον ρατσιστικό λόγο για μετανάστες, για πρόσφυγες και για οποιονδήποτε συνάνθρωπό μας. Η Δημοκρατία και το καλό πάντα θα κερδίζει» τόνισε η Δανάη Μπάρκα.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ