Βελόπουλος στον Realfm 97,8: Είμαι πολύ επιφυλακτικός και αρνητικός σε μια συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν

Την ευχή του να μην έχει υπέρμετρη αυτοδυναμία η ΝΔ εξέφρασε ο Κυριάκος Βελόπουλος. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου με τον Αντώνη Δελλατόλα είπε ότι «τότε θα δούμε όχι φαινόμενα αλαζονείας, αλλά αυταρχισμού. Φοβάμαι ότι αν ο λαός επιλέξει τρομακτικά ποσοστά αυτοδυναμίας θα έχουμε αυταρχισμό, θα έχουμε καθεστώς».

Ο Κυριάκος Βελόπουλος αναφερόμενος στην Τουρκία τόνισε ότι είναι πολύ επιφυλακτικός και αρνητικός σε μια συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν.

«Και μόνο που μας πιέζουν Αμερικανοί και Γερμανοί για συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν για τα δικά τους συμφέροντα, είμαι πολύ επιφυλακτικός και αρνητικός διότι δεν εξυπηρετούνται τα δικά μας συμφέροντα. Αν κάνουμε συναντήσεις επειδή το θέλουν οι άλλοι, έχουμε πρόβλημα ασκήσεως εξωτερικής πολιτικής. Δεν πηγαίνεις σε μια συνάντηση με ατζέντα που δεν είναι διεκδικητική».

Σχετικά με το θέμα της Θράκης ο κ. Βελόπουλος υποστήριξε ότι «κακώς ανακάτεψαν την Θράκη σε αυτή την ιστορία. Όλα τα κόμματα κάκιστα ενέπλεξαν την Θράκη προεκλογικά σε αυτή την ιστορία. Εδώ και δεκαετίες ξέρουμε τι γίνεται στην Θράκη. Δεν μπορεί να γίνονται εκλογές ψευτομουφτήδων στην Θράκη. Επίσης, είναι η μοναδική περιοχή στην Ευρώπη που έχει Σαρία».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης πρόσθεσε ότι «η Θράκη μας είναι η κολώνα της Ελλάδος στα ανατολικά μας σύνορα. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Δεν θέλουμε να έχουμε κανένα Κόσοβο στην Θράκη  με τα λάθη που κάνουμε. Είναι εγκληματικά τα λάθη και τα συνεχίζουμε». Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι «αν είναι να προστατεύσουμε τον ελληνικό θύλακα στην Θράκη, θεωρώ ότι πρέπει να φύγει το τουρκικό προξενείο».

Ο Κυριάκος Βελόπουλος δήλωσε σχετικά με τις εκλογές και τα άλλα κόμματα που διεκδικούν θέση στη Βουλή ότι «δεν θα αναφερθώ ποτέ στα άλλα κόμματα που είναι εκτός Βουλής όχι από αλαζονεία ή από διάθεση έπαρσης αλλά από διάθεση να αντιπολιτευθώ τη ΝΔ γιατί είμαστε κόμματα της Βουλής. Αν ο ελληνικός λαός ορίσει ότι η απόφασή του πρέπει να είναι διαφορετική και ψηφίσει κάποιον άλλον, δικαίωμά του. Είναι κυρίαρχος λαός, αποφασίζει αυτός. Εμείς έχουμε ένα δομημένο, συγκροτημένο πρόγραμμα, έχουμε άποψη που δεν την αλλάξαμε καθόλου, κάναμε αντιπολίτευση και κάναμε προτάσεις. Τέσσερα χρόνια με σοβαρότητα, μέτρο και εγκράτεια τηρήσαμε μια στάση θεσμική και δημοκρατική. Αν οι Έλληνες ψήφιζαν με βάση τα προγράμματα ή με βάση τα ψέματα που του έχουν πει, τότε τα αποτελέσματα θα ήταν όλα διαφορετικά».

Ακούστε το ηχητικό:

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ