Προκαλεί ο Νίκος Σειραγάκης: Μου κάνουν το βασανιστήριο του τεχνικού πνιγμού

«Σε 1,5 χρόνο εκτίω την ποινή μου και βγαίνω από την φυλακή», δήλωσε ο Νίκος Σειραγάκης, ο οποίος καταδικάστηκε σε 401 έτη κάθειρξης για ασέλγεια σε βάρος 36 ανηλίκων. Μπορεί ο Άρειος Πάγος να απέρριψε για δεύτερη φορά το αίτημά του πρώην προπονητή μπάσκετ από την Κρήτη για αποφυλάκιση, ωστόσο, ο ίδιος δηλώνει αποφασισμένος να το επαναφέρει.

Μιλώντας αποκλειστικά στον ΑΝΤ1 από το Σωφρονιστικό κατάστημα της Τρίπολης ο Νίκος Σειραγάκης ανέφερε: «Βιαστής δεν υπήρξα. Ήταν λαθεμένη η συμπεριφορά μου και ορθώς τιμωρούμαι, τιμωρήθηκα και θα τιμωρούμαι για όλη μου τη ζωή».

«Ας σταματήσουν αυτό το ότι “δεν έχει η ποινή εκδικητικό χαρακτήρα”. Αυτό το οποίο μου κάνουν δηλαδή αυτό το βασανιστήριο του τεχνικού πνιγμού, να μου δίνουν τη δυνατότητα να πάρω μια ανάσα και μετά να με ξαναβουτάνε μέσα στο νερό», πρόσθεσε ο ίδιος.

Λίγες ώρες έπειτα από την απόρριψη του αιτήματός του να αφεθεί ελεύθερος από ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου ο πρώην προπονητής μπάσκετ αποκάλυψε στον τηλεοπτικό σταθμό ότι κάθε δύο μήνες θα καταθέτει αίτημα αποφυλάκισης, όπως ορίζει ο νόμος, με σκοπό να αφεθεί ελεύθερος υπό όρους νωρίτερα.

«Αποδέχθηκα την ευθύνη μου, ζήτησα συγγνώμη από όσους ταλαιπώρησα, δηλαδή θεωρείται παράλογο το να ζητάω την αποφυλάκισή μου κάθε δύο μήνες όπως έχω το δικαίωμα εδώ και 3μιση χρόνια;», είπε συγκεκριμένα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σειραγάκης καταδικάστηκε πρωτόδικα για κατάχρηση σε ασέλγεια και απόπειρα κατάχρησης σε ασέλγεια σε βάρος 36 παιδιών, ενώ την ίδια ποινή του επέβαλε και το εφετείο, είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια φυλάκισης, που με τη συγχώνευση έγιναν 220 και που σε πραγματικά χρόνια έκτισης μειώνονται σε 25 και τελικά σε 20 με τον νέο ποινικό κώδικα.

Σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα, ο 56χρονος έπειτα από 8,5 έτη στην φυλακή θεμελίωσε δικαίωμα για αποφυλάκιση υπό όρους έχοντας καλή διαγωγή κι έκτοτε επιχείρησε να βγει δύο φορές μία το 2020 και μία το 2023 αλλά ανεπιτυχώς.

Έτσι, σήμερα, έχοντας εκτίσει 12,5 χρόνια κι έχοντας κάνει 5,5 χρόνια μεροκάματα χρειάζεται δύο χρόνια ακόμη για να βγει από τη φυλακή ελεύθερος.

«Δεν μπορεί να γίνεται μια απλή αριθμητική πράξη και με αυτόν τον τρόπο να θεμελιώνεται το δικαίωμα ενός ανθρώπου που δεν έχει μεταμεληθεί να αφήνεται ελεύθερος έστω και με περιοριστικούς όρους», δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό από την πλευρά του ο Βαγγέλης Μουνδριλάκης, δικηγόρος ενός από τα θύματα.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ