Ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων για το 29ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων για τις παραστάσεις του φετινού, 29ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.  Η προπώληση πραγματοποιείται μέσω της ticketmaster.gr στο https://www.ticketmaster.gr/search.html?category=Dance και στα καταστήματα MY DAILY SPOT Σύνταγμα (Μητροπόλεως 25, Αθήνα) και MY DAILY SPOT Κολωνάκι (Τσακάλωφ 14, Αθήνα). Επίσης τηλεφωνικά, στο  (+30) 211 1981535 (Δευτ – Κυρ: 9.00 – 21.00)

 

Mε τίτλο (Επι)Στροφή στο Σώμα, το 29ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας θα πραγματοποιηθεί από τις 14 έως τις 23 Ιουλίου φιλοξενώντας φέτος χορογράφους, χορευτές και δασκάλους από 10 χώρες από τέσσερις ηπείρους, την Ασία, την Ευρώπη, την Αμερική και την Αφρική. Ο σύγχρονος χορός, από όλα τα πλάτη και μήκη της γης, αντιπροσωπεύεται μέσα από 17 συνολικά παραγωγές, 9 ομάδων από την Ελλάδα και 7 από το εξωτερικό: Μεταξύ αυτών ο πιο αναγνωρισμένος διεθνώς χορογράφος της Κίνας Tao Che και η ομάδα χορού Tao Dance Theater που παρουσιάζουν σε συνεργασία με την Μπιενάλε Χορού Βενετίας την παράσταση 11, οι Καναδοί Out Innerspace Dance Theatre & Film Society που για πρώτη φορά έρχονται στην Ελλάδα, ο πολυβραβευμένος Marco da Silva Ferreira από την Πορτογαλία κ.ά.

Το Φεστιβάλ είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της Καλλιτεχνικής Διευθύντριάς του κας Λίντας Καπετανέα και του Δημάρχου Καλαμάτας κου Αθανάσιου Π. Βασιλόπουλου με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λίνα Γ. Μενδώνη, τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιο για θέματα σύγχρονου πολιτισμού κο Νικόλα Γιατρομανωλάκη, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κο Παναγιώτη Ε. Νίκα, τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Καλαμάτας ΦΑΡΙΣ κο Παντελή Δρούγα και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κ.Ε. ΦΑΡΙΣ.

 

Το αμιγώς καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 14 έως τις 23 Ιουλίου και σε αυτό περιλαμβάνονται οι παραστάσεις της Κεντρικής Σκηνής και του Black Box του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας καθώς και οι παραστάσεις που θα παρουσιαστούν στην Κεντρική Πλατεία της Καλαμάτας και σε 3 πόλεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου, την Σπάρτη, την Τρίπολη και το Ναύπλιο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παραστάσεις χορού που συνδυάζουν διαφορετικά είδη, και ενσωματώνουν στην αφήγησή τους θέατρο, ζωντανή μουσική και ψηφιακά μέσα. ​​Οι καλλιτέχνες του εξωτερικού που θα παρουσιάσουν έργα τους και θα διδάξουν στα επαγγελματικά σεμινάρια του Φεστιβάλ προέρχονται από 10 χώρες, την Κίνα, τον Καναδά, τη Γαλλία, την Πορτογαλία, το Βέλγιο, τη Σλοβακία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Κροατία και την Μοζαμβίκη. Aπό τις 6 Ιουλίου έως τις 23 Ιουλίου θα διεξαχθούν τα σεμινάρια και εργαστήρια του εκπαιδευτικού προγράμματος για επαγγελματίες και για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Καλαμάτας, ενώ φέτος θα δούμε ξανά το πολυαναμενόμενο Art within One που καταλήγει κάθε χρόνο σε ένα δυνατό dance battle με μονόλεπτες perfomances στην Κεντρική Πλατεία της Καλαμάτας. Δύο καινοτομίες αποτελούν φέτος το Danceathon, ένας σύγχρονος μαραθώνιος χορού αλλά και η εικαστική φωτιστική εγκατάσταση Shooting Stars των Antonello Ghezzi.

To πλήρες πρόγραμμα εδώ: www.kalamatadancefestival.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ