Ξεκινά η σταδιακή λειτουργία της μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων στην Καλλιρρόη

Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της σταδιακής λειτουργίας της μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων που αφορά την ενότητα της Μεσσηνίας, στην Καλλιρρόη.

την Πέμπτη 27 Απριλίου 2023, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Π.Ε. Μεσσηνίας και στην οποία συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης, οι Δήμαρχοι του νομού, στελέχη της Περιφέρειας, του ΦοΔΣΑ, καθώς και εκπρόσωποι της διαχειρίστριας εταιρείας, υπήρξε ενημέρωση σχετικά με την έναρξη λειτουργίας της μονάδας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που δόθηκε από στελέχη της εταιρείας, η έναρξη της μεταβατικής διαχείρισης καθορίστηκε μεταξύ 8-10 Μαΐου, ενώ υπάρχει η εκτίμηση ότι οι Δήμοι της Μεσσηνίας, ανάμεσά τους και ο Δήμος Καλαμάτας θα μπορούν να μεταφέρουν το σύνολο των απορριμμάτων τους μετά το πρώτο 20ημερο λειτουργίας της μονάδας. Για τους πρώτους δύο μήνες η διαχείριση των απορριμμάτων θα είναι δωρεάν για τους Δήμους.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ρυθμιστούν, επίσης, το ακριβές πρόγραμμα και λεπτομέρειες όσον αφορά την υποδοχή των απορριμμάτων στη μονάδα της Καλλιρρόης, σε συνεργασία της διαχειρίστριας εταιρείας, των Δήμων, της Περιφέρειας και του ΦοΔΣΑ.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Καλαμάτας, όπως τόνισε και κατά την σύσκεψη ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος είναι έτοιμος για τη μεταφορά των απορριμμάτων στην Καλλιρρόη. Παράλληλα «τρέχει» διεθνής διαγωνισμός για την μεταφορά των απορριμμάτων, ενώ τις αμέσως επόμενες ημέρες και σύμφωνα με την ενημέρωση από τον ΦοΔΣΑ Πελοποννήσου, αναμένεται η δημοπράτηση του έργου κατασκευής κλειστού Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, οι Δήμαρχοι Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης και Οιχαλίας Παναγιώτα Γεωργακοπούλου, ο Αντιδήμαρχος Δυτικής Μάνης Παναγιώτης Μπασάκος ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Δημήτρη Γιαννημάρα και ο Κώστας Νικολόπουλος ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου Πύλου – Νέστορος Παναγιώτη Καρβέλα, ο Πρόεδρος του ΦοΔΣΑ Πελοποννήσου Σταύρος Αργειτάκος, ο διευθύνων σύμβουλος της “ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή” Γιώργος Αγραφιώτης, ο project manager της ΤΕΡΝΑ Μπάμπης Χαραλαμπίδης, Αντιπεριφερειάρχες, κ.ά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ