Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου ταξιδεύει στο 8ο OpenNights festival στη Λάρισα

Το Διεθνές  Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου ταξιδεύει και διευρύνει  τις  συνεργασίες  του με ένα ακόμα  μεγάλο πολυμορφικό φεστιβάλ.  Το 8ο Open nights Festival  4-16 Μαΐου 2023, στη Λάρισα. Θέμα της διοργάνωσης ο Έρωτας.

Το 8ο φεστιβάλ OPENNIGHTS διοργανώνεται από την ομάδα OFFART και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και θα έχει ως βάση του τη Λογοτεχνική Γωνία, τον νέο χώρο πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων στην καρδιά της πόλης.

Η ταινία που επιλέχτηκε να εκπροσωπήσει  το Διεθνές Φεστιβάλ Πελοποννήσου  είναι :  «Ultraviolette η Συμμορία που έφτυνε Αίμα» ένα εξαιρετικό πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ για τον έρωτα.

Λίγα λόγια

Στα μέσα της δεκαετίας του 1920, η Μαρσέλ 16 ετών, γνωρίζει την Έμμα, 17 ετών. Ένας παράφορος έρωτας αναπτύσσεται μεταξύ τους, όμως η Μαρσέλ αρρωσταίνει και πρέπει να αφήσει την Έμμα για να μπει στο σανατόριο. Από εκεί, γράφει χιλιάδες γράμματα, γράμματα που ακόμα έχουν μέσα τους την φλόγα των έντονων συναισθημάτων. Η ιστορία ξετυλίγεται μέσα από τα γράμματα και επενδύεται με εικόνα μέσω ερασιτεχνικών φιλμ.

Παραγωγή: Milana CHRISTITCH

Κινηματογράφηση / DOP: Gauthier Gumpper

Μοντάζ: Benoit Quinon

Συνεργάζεται επίσης με τους: Εφορία Αρχαιοτήτων Λάρισας, Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, Thessaloniki Cinedance International (TCI), εκδόσεις ΘΡΑΚΑ, Μπαράκι του Μύλου, Στο Περίπου .

Φέτος για πρώτη φορά το φεστιβάλ δημιουργεί και ένα παράλληλο project, τις «Διαχρονικές αναγνώσεις του έρωτα», μία δια-καλλιτεχνική «έκθεση μέσα στην μόνιμη έκθεση», που συνδέει το θέμα του έρωτα με ευρήματα του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας και λαογραφικούς θησαυρούς του Λαογραφικού – Ιστορικού Μουσείου Λάρισας αντίστοιχα, με έργα σύγχρονων καλλιτεχνών και ερευνητών. Το project θα παραμείνει στα Μουσεία έως και τον Οκτώβριο του 2023.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ