Πρωτιά σε διεθνή διαγωνισμό για το Καλαματιανό Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο «Μελίφωνο»

Το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο «Μελίφωνο» κατάφερε να αποσπάσει το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό Vox Lucensis στη Lucca της Ιταλίας. Συγκεκριμένα, εκπροσωπώντας άξια τη χώρα μας και κατ’ επέκταση το Δήμο Καλαμάτας και το Δημοτικό Ωδείο, το «Μελίφωνο» έλαβε το χρυσό δίπλωμα επιπέδου 1 κατακτώντας την πρωτιά. Αποτέλεσε δε μία από τις 6 καλύτερες χορωδίες του Διαγωνισμού που έλαβαν μέρος στο Grand Prize.

Η εμπειρία συμμετοχής στο διαγωνιστικό μέρος αλλά και η συμμετοχή σε συναυλία φιλίας είχαν σαν αποτέλεσμα τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των διαγωνιζομένων και τη γνωριμία με χορωδούς και μαέστρους από πολλές διαφορετικές χώρες!

Το «Μελίφωνο» ταξίδεψε στην Ιταλία με τα κορίτσια της χορωδίας να έχουν καταφέρει να λειτουργούν ως μια ομάδα, χωρίς να χάνουν τη μοναδικότητά τους. Είναι άλλωστε αυτή η πολυχρωμία που κάνει το «Μελίφωνο» ξεχωριστό!

Μαέστρος: Αθανασία Κυριακίδου

Βοηθός μαέστρου: Κατερίνα Παλαιολόγου

Τα μέλη του Μελιφώνου που ταξίδεψαν στην Ιταλία ήταν τα παρακάτω: Κατερίνα Παλαιολόγου, Βίκη Βασιλειάδη, Γεωργία Κοτσιμπού, Ελένη Γκίνη, Ελένη Λούρα, Μάρτζυ Μιχαήλ, Σοφία Κατσουλέα, Φωτεινή Αράπη, Βασιλική Αλεξανδράτου, Μαρία Λεχαρέα, Βούλα Μαυρέα, Νίκη Γρηγοροπούλου, Ζωή Κλείδωνα, Γεωργία Τσόμπου, Φωτεινή Κατσαμπάνη, Βασιλική Μουλουχάκου, Σταυρούλα Δαμήλου, Κατεριλένα Σταματελοπούλου, Λένα Αγγελέτου, Τώνια Δικαίου.

Μουσικά «έντυσαν» τη χορωδία η Υπαπαντή Αλεξανδροπούλου και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας Στάθης Γυφτάκης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ