Ιστορίες Μυστηρίου : Γνωρίστε το Hoia Baciu ( Χόια Μπάτσιου), το πιο τρομακτικό δάσος του κόσμου

Το λένε Hoia Baciu ( Χόια Μπάτσιου) και είναι το πιο τρομακτικό δάσος του κόσμου. Που βρίσκεται; Στην Ρουμανία. Πόσο τρομακτικό θα μπορούσε να είναι ένα δάσος; Σίγουρα πολλοί θα πείτε ότι δεν υπάρχει περίπτωση ένα δάσος να σου προκαλεί φόβο. Κι όμως υπάρχει και μάλιστα το κάστρο του Κόμη Δράκουλα δεν είναι τίποτα μπροστά του. Ο λόγος για το Hoia Baciu που βρίσκεται δυτικά της δεύτερης πολυπληθέστερης πόλης της Ρουμανίας, Cluj-Napoca (Κλουζ Ναπόκα) και αποτελεί το πιο ανατριχιαστικό δάσος όχι μόνο της Ρουμανίας, αλλά και όλου του κόσμου.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το Hoia Baciu ( Χόια Μπάτσιου) μπορείτε να βρείτε παρακολουθώντας το βίντεο στο κανάλι MYSTERY PLACE PROJECT.

Ακολουθήστε το Mystery Place Project στο  facebook 

Ακολουθήστε το Mystery Place Project στο Instagram 

Κάντε εγγραφή στο Κανάλι στο Youtube ώστε να ενημερώνεστε για τα βίντεο που ανεβαίνουν.

Παρακολουθήστε το βίντεο για  το Hoia Baciu ( Χόια Μπάτσιου) 

Γνωστό και ως «Τρίγωνο των Βερμούδων» της Ρουμανίας, συγκαταλέγεται στα πιο τρομακτικά σημεία του κόσμου, λόγω της ασυνήθιστης δραστηριότητας που έχει αναφερθεί σε αυτό. Σύμφωνα με μαρτυρίες έχουν εξαφανιστεί διάφορα αντικείμενα μέσα στο συγκεκριμένο δάσος, ακόμη και άνθρωποι, ενώ λαμβάνουν χώρα όπως λένε διάφορα ανεξήγητα ηλεκτρικά φαινόμενα με αποτέλεσμα όλα αυτά να κάνουν πολλούς να πιστεύουν ότι το δάσος είναι μια πύλη που οδηγεί σε άλλη διάσταση. Πολλοί είναι αυτοί που αναφέρουν μυστηριώδεις και τρομακτικές εμφανίσεις φαντασμάτων. Ανεξήγητες εμφανίσεις από όντα τα οποία έχουν φανεί σε φωτογραφίες ενώ δεν ήταν ορατά με γυμνό μάτι την ώρα που είχαν τραβηχτεί οι φωτογραφίες. Επίσης κατά τη δεκαετία του 1970 είχαν αναφερθεί εμφανίσεις UFO. Μάλιστα οι επισκέπτες τους δάσους αναφέρουν συχνά έντονα συναισθήματα άγχους και την αίσθηση ότι παρακολουθούνται συνεχώς.

 

Αν νομίζετε όμως ότι το μυστήριο του δάσους περιορίζεται στις αλλόκοτες οντότητες που ζουν σε αυτό ή στις ανεξήγητες εξαφανίσεις, τότε κάνετε λάθος. Το δάσος το ίδιο είναι τόσο περίεργο που συνεχίζει να προβληματίζει τους επιστήμονες μέχρι σήμερα. Οι κορμοί των δέντρων παίρνουν περίεργες κλίσεις, γέρνοντας ή γυρνώντας πάντα προς τη φορά των δεικτών του ρολογιού, κάτι που ωστόσο δεν εξηγείται με την επίδραση του ανέμου ή της κάλυψης από άλλα δέντρα. Είναι δηλαδή σαν τα λεπτά δέντρα αυτοβούλως να αρνούνται να αγγίξουν τον ουρανό γιατί προτιμούν να αγγίζουν τους επισκέπτες που φοβισμένοι περνούν ανάμεσά τους. Δεκάδες οι θρύλοι που το ακολουθούν με κάποιους από αυτούς να μοιάζουν πέρα για πέρα αληθινοί. Πιστεύεται, λοιπόν, ότι αγρότες της περιοχής σκοτώθηκαν στο δάσος πριν από εκατοντάδες χρόνια και τώρα η περιοχή είναι στοιχειωμένη από τα πνεύματά τους.

Η ιστορία του συγκεκριμένου δάσους έγινε γνωστή το 1968 όταν ο τεχνικός του στρατού Emil Barnea τράβηξε μια φωτογραφία στην οποία σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του φαινόταν ένας δίσκος UFO να αιωρείται πάνω από τα δέντρα. Αψηφώντας τους θρύλους, είχε πάει στο δάσος για πικνίκ με φίλους. Έχοντας απομακρυνθεί για να μαζέψει ξύλα για τη φωτιά αντίκρισε στον ουρανό ένα μεγάλο κυκλικό αντικείμενο που αιωρούνταν ελάχιστα μέτρα από το έδαφος. Χωρίς να καθυστερεί, άρπαξε τη φωτογραφική του μηχανή και αποθανάτισε τη στιγμή. Για όσους νομίζουν ότι ήταν απάτη ή ότι είχε να κερδίσει κάτι από αυτό, αξίζει να αναφερθεί πως έχασε τη δουλειά του έπειτα από το περιστατικό αυτό, καθώς οι ανώτεροί του το θεώρησαν ίχνος τρέλας. Σύμφωνα μάλιστα με τις εκτιμήσεις των ειδικών η φωτογραφία κρίθηκε ότι είναι από τις ελάχιστες του είδους που ήταν «αυθεντικές».

Ορισμένες από τις πιο ανατριχιαστικές φωτογραφίες του δάσους που υποστηρίζουν την ύπαρξη μεταφυσικής και εξωγήινης δραστηριότητας στην περιοχή ανήκουν στον καθηγητή βιολογίας Alexandru Sift. Ο συγκεκριμένος βιολόγος έχει μελετήσει τα φαινόμενα του φωτός και του μαγνητισμού που συμβαίνουν μέσα στο δάσος. Αυτή η μελέτη απέδωσε ένα πλούσιο αρχείο φωτογραφιών των φαινομένων, αλλά χάθηκε κάποιες μέρες μετά το θάνατο του βιολόγου το 1993. Οι λίγες αυτές φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν το 1995 στο βιβλίο (Φαινομένελε ντε λα Πάντορε Χόια Μπάτσου) Fenomenele de la Padure Hoia-Baciu δηλαδή Τα φαινόμενα από το δάσος Χόια Μπάτσου από τον Adrian Pătruţ (Αντριάν Πατρούτς), καθηγητή χημείας και φίλο του βιολόγου.

Η τοπική λαογραφία που έχει αναπτυχθεί κατά την διάρκεια των αιώνων βοήθησε, επίσης, στη δημιουργία μιας αύρας μυστηρίου γύρω από το δάσος.

Το δάσος πήρε όπως λένε το όνομά του από ένα βοσκό που εξαφανίστηκε στην περιοχή με ένα κοπάδι με διακόσια πρόβατα.

Ένας από τους πιο δημοφιλείς θρύλους της περιοχής μιλάει για ένα κορίτσι για ένα κορίτσι που χάθηκε και αυτό στο δάσος χωρίς να αφήσει κανένα ίχνος. Πέρασαν πέντε χρόνια, με την οικογένεια του παιδιού να έχει χάσει πλέον κάθε ελπίδα ότι θα το έβλεπαν ξανά ζωντανό. Αλλά έκαναν λάθος. Το κορίτσι έκανε την εμφάνισή του έπειτα από χρόνια, αφήνοντας άφωνη την κοινότητά της.
Αυτό που τους προξένησε μεγαλύτερη έκπληξη όμως ήταν πως το κορίτσι ήταν ακριβώς όπως τη μέρα που χάθηκε, σαν να είχε παγώσει στο χρόνο. Φόραγε τα ίδια ρούχα και δεν έμοιαζε να έχει μεγαλώσει ούτε μια μέρα. Όταν ρωτήθηκε που βρισκόταν όλο αυτό τον καιρό, τους απάντησε ότι δεν είχε ιδέα. Είχε χάσει κάθε ανάμνηση από τη στιγμή της εξαφάνισής της.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που ζουν κοντά στο δάσος φοβούνται να πάνε σε αυτό λόγω των ιστοριών και των θρύλων που έχουν ακουστεί. Πιστεύουν μάλιστα ότι όσοι επισκεφτούν την περιοχή δεν θα επιστρέψουν ποτέ πίσω στο σπίτι τους. Πολλοί από τους ντόπιους που είχαν το θάρρος να μπουν στο δάσος παραπονέθηκαν αργότερα για σωματικές βλάβες συμπεριλαμβανομένων εξανθημάτων, ναυτίας, εμετού, ημικρανιών, εγκαυμάτων, εκδορών, άγχους και άλλων ασυνήθιστων αισθήσεων. Από την άλλη, δεν είναι λίγοι εκείνοι που το επισκέπτονται και επιστρέφουν από αυτό εντελώς «άθικτοι», λέγοντας ότι είναι απλώς ένα ωραίο μέρος για μια βόλτα. Το πιο παράδοξο και ακόμα ανεξήγητο γεγονός συμβαίνει σε μια περιοχή του δάσους που ονομάζεται Dead Zone ή The Clearing. Πρόκειται για μια σχεδόν τέλεια κυκλική περιοχή στη μέση του δάσους στην οποία δεν φυτρώνει τίποτα. Κανένα δέντρο ή λουλούδι δεν αναπτύσσεται εκεί. Πολλές επιστημονικές ομάδες υπέθεσαν πως ευθυνόταν ίσως η διαφορά στα θρεπτικά συστατικά του εδάφους ή στα επίπεδα ραδιενέργειας. Τα αποτελέσματα όμως δεν έδειξαν τίποτα τέτοιο. Η ανάλυση του χώματος από το δάσος και από το κέντρο του φαινομένου ήταν παρόμοια. Κανείς δεν μπορεί σήμερα να εξηγήσει τον λόγο απουσίας βλάστησης στο σημείο αυτό.

Πολλοί πιστεύουν πως ακριβώς αυτό είναι το σημείο που υπάρχει η πύλη για τις άλλες διαστάσεις.

Η εμπειρία της εξερεύνησης του μυστηρίου του δάσους προσφέρεται μέσα από οργανωμένες ξεναγήσεις από διάφορες τοπικές εταιρείες για όσους θέλουν να ανακαλύψουν και οι ίδιοι αν πράγματι πρόκειται για το πιο ανατριχιαστικό σημείο στη Ρουμανία.

Τα τελευταία χρόνια στο πάρκο που βρίσκεται στο δάσος έχει προστεθεί χώρος για ποδηλασία αλλά και για άλλα αθλήματα, όπως paintball, Airsoft και τοξοβολία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ