Eurovision 2023: Δεδομένος ο αποκλεισμός της Ελλάδας σύμφωνα με τις στοιχηματικές

Οι δεύτερες τεχνικές πρόβες ολοκληρώνονται, σήμερα (06/05), στο Λίβερπουλ όπου διεξάγεται η Eurovision 2023, με την Ελλάδα να φλερτάρει έντονα με τον τρίτο αποκλεισμό της στην ιστορία του μουσικού θεσμού.

Συγκεκριμένα, ο Victor Vernicos εκπροσωπεί την Ελλάδα με το τραγούδι «What They Say» και, δυστυχώς, το απόσπασμα από την τηλεοπτική μετάδοση της συμμετοχής άφησε τις χειρότερες εντυπώσεις.

Αναλυτικά, κατά την εμφάνισή του, ο 16χρονος καλλιτέχνης είναι μόνος στη σκηνή φορώντας ανοιχτόχρωμα ρούχα και ένα σορτσάκι. Στις οθόνες LED δεσπόζουν τα γράμματα του ελληνικού αλφαβήτου, αλλά και η μορφή του Victor Vernicos σε γιγαντιαία εκδοχή και, μάλιστα, επί τρεις φορές.

Η σκηνή της «M&S Bank Arena» γεμίζει, επίσης, με καπνό. Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη της εμφάνισης, τον χορογράφο Κωνσταντίνο Ρήγο, υπάρχουν αναφορές στο ελληνικό καλοκαίρι (ανοιχτόχρωμα ρούχα που παραπέμπουν στο χρώμα της άμμου) και σε πίνακα ζωγραφικής του Γιάννη Τσαρούχη. Η στυλιστική επιλογή φέρει την υπογραφή του ενδυματολόγου Γιώργου Σεγρεδάκη.

Δεδομένος ο αποκλεισμός της Ελλάδας σύμφωνα με τα στοιχήματα

Πριν αρχίσουν οι πρόβες στο Λίβερπουλ, δηλαδή πριν από την 30ή Απριλίου, η Ελλάδα βρισκόταν στην 8η θέση ως προς τις πιθανότητες πρόκρισης μέσω του δεύτερου ημιτελικού, ο οποίος θα γίνει στις 11 Μαΐου. Υπενθυμίζεται ότι προκρίνονται οι 10 χώρες με την υψηλότερη βαθμολογία και το αποτέλεσμα κρίνεται εξ ολοκλήρου από το τηλεοπτικό κοινό.

Μετά την πρώτη πρόβα, που έγινε την Τρίτη (02/05), ο Victor Vernicos και το «What They Say» έπεσαν στα στοιχήματα και ήταν μεταξύ 10ης και 11ης θέσης, δίνοντας μάχη για το τελευταίο εισιτήριο του τελικού με τη Δανία. Ωστόσο, η μετάδοση του τηλεοπτικού αποσπάσματος διάρκειας 30 δευτερολέπτων δεν άφησε ικανοποιημένους ούτε τους Έλληνες ούτε και τους ξένους, που πλέον θεωρούν δεδομένο τον αποκλεισμό της Ελλάδας. Η χώρα μας έχει αποκλεισθεί άλλες δύο φορές: Μία το 2016 με τους ARGO και το «Utopian Land» και μία το 2018 με τη Γιάννα Τερζή και το «Όνειρό μου».

Αναλυτικά, σύμφωνα με τα γραφεία στοιχημάτων, όσον αφορά στις πιθανότητες πρόκρισης από τον δεύτερο ημιτελικό, δεδομένη πρέπει να θεωρείται η πρόκριση της Αυστρίας, της Αυστραλίας, της Κύπρου, της Αρμενίας, της Λιθουανίας, της Σλοβενίας, της Γεωργίας και του Βελγίου. Από εκεί και πέρα, 9η είναι η Πολωνία με πιθανότητες πρόκρισης στο 68% και στο 61% βρίσκεται η Δανία που ακολουθεί.

Η Ελλάδα έχει υποχωρήσει αρκετά και, αυτή την ώρα, βρίσκεται στην 11η θέση αλλά με πιθανότητες πρόκρισης στο 57%, αφού η απόδοσή της ξεπερνά ακόμα και το 1,80. Μάλιστα, η Εσθονία που είναι 12η βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής μιας και έχει πια 55% πιθανότητες πρόκρισης.

Η – όχι και τόσο εμπνευσμένη – σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Ρήγου σε συνδυασμό με την κακή φωνητική απόδοση του Victor Vernicos, ο οποίος ανέφερε πως είχε προβλήματα στον ήχο κατά την πρόβα του, δεν έμειναν χωρίς σχολιασμό στη σφαίρα του ελληνικού Twitter.

Έτσι, πολλοί χρήστες της πλατφόρμας χαρακτήρισαν ως «κακό» – στην καλύτερη περίπτωση – ό,τι είδαν και άκουσαν στο τηλεοπτικό απόσπασμα που μεταδόθηκε από το τραγούδι «What They Say». Άλλος χρήστης του Twitter, μάλιστα, υποστήριξε πως «ακούγεται σαν δίσκος που παίζει ανάποδα». Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που επιστράτευσαν διάφορα memes από ταινίες και σειρές, κάνοντας έμμεσα λόγο για αποκλεισμό της Ελλάδας στη Eurovision 2023.

Πηγή: ieidiseis.gr

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ