Εκπαιδευτικά προγράμματα στην 10η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Καλαμάτας

Χθες, Τρίτη 23 Μαΐου 2023, ξεκίνησαν τα εκπαιδευτικά και βιωματικά προγράμματα της 10ης Ανθοκομικής του Δήμου Καλαμάτας, στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, για μαθητές Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων.

Οι δράσεις αποσκοπούν στην ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με το περιβάλλον, την ανακύκλωση, την κομποστοποίηση οργανικών απορριμμάτων ενώ περιλαμβάνουν χειροτεχνίες και παιχνίδια.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιούνται τα εκπαιδευτικά προγράμματα:

-«Κομποστοποίηση –Η Φάρμα των Σκουληκιών – Ο κύκλος του Φυτού και του Σπόρου» από Re: Think Κοιν.Σ.Επ. «Αγρόκτημα Φοίφα»,
-«Ομαδικά Προσκοπικά παιχνίδια διαπαιδαγώγησης και κοινωνικοποίησης» από 6ο Σύστημα Αεροπροσκόπων,
-«Τα άνθη της πινακίδας» από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας,
-«Η Ανακύκλωση ανθίζει στην Ανθοκομική» από τη Διεύθυνση Διαχείρισης Απορριμμάτων και Οχημάτων του Δήμου Καλαμάτας,
-Είμαστε ό,τι ακούμε (και όχι μόνο με τα αυτιά μας): Κατανοώντας τους ήχους στην φύση και στη ζωή – We are what we hear (not only with our ears): Understanding sounds in nature and life από τον Εκπαιδευτικό Δρυμό Ταϋγέτου.
-«Τα στοιχεία της φύσης και το ξύπνημα της άνοιξης» από την Αυτοσχέδια σκηνή-Θέατρο Βαγόνι

Επίσης Καθηγητές της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Καλαμάτας «ΦΑΡΙΣ» δημιουργούν με τα παιδιά χειροτεχνίες και άνθη με πηλό μέσω των Εικαστικών Εργαστηρίων με θέμα: «Με λουλούδια».

Το απόγευμα (ώρα:18.00-21.00) θα πραγματοποιηθούν Βιωματικά Εργαστήρια Περιβάλλοντος, Ρομποτικής, Εικαστικών και Σκακιού για παιδιά 5-12 ετών από τα ΚΔΑΠ Δήμου Καλαμάτας, στις αποβάθρες του παλιού Σταθμού.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα ολοκληρώνονται τη Δευτέρα 29 Μαΐου 2023.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, Τετάρτη 24 Μαΐου 2023 και ώρα 20:00, είναι προγραμματισμένα τα εγκαίνια της 10ης Ανθοκομικής του Δήμου Καλαμάτας.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ