7 πράγματα που θα συμβούν στο σώμα σας αν κόψετε τη ζάχαρη

 Είναι γνωστό πως η πρόσληψη ζάχαρης σε μεγάλες ποσότητες εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία μας, ωστόσο λίγοι είναι εκείνοι που την κόβουν τελείως. Οι αλλαγές που θα δείτε, όμως, στο σώμα και τη διάθεσή σας θα είναι τεράστιες.

Δείτε παρακάτω τα 7 πράγματα που θα συμβούν στο σώμα σας εάν κόψετε για 2 εβδομάδες τη ζάχαρη, από το αδυνάτισμα και την απώλεια λίπους, μέχρι και τη μείωση του στρες:

1. Στην αρχή θα δείτε ότι θα χάσετε την όρεξή σας για ζάχαρη και σταδιακά θα διαπιστώσετε ότι πλέον δεν θα επιζητάτε τη ζάχαρη στη διατροφή σας.

2. Θα νιώθετε λιγότερη πείνα. Η ζάχαρη δημιουργεί συνεχώς αίσθημα πείνας.

3. Θα είστε λιγότερο κουρασμένοι ειδικά μετά από κάθε γεύμα.

4. Θα χάσετε υπερβολικό νερό και λίπος. Θα δείτε τα ρούχα σας να σας είναι φαρδιά ειδικά στην περιφέρεια. Η μέση σας είναι η καλύτερη ένδειξη για να δείτε τα αποτελέσματα από τη μη λήψη ζάχαρης ως προς το αδυνάτισμα.

5. Θα έχετε καλύτερη διάθεση. Αν πριν ήσασταν με… πεσμένη διάθεση τώρα θα δείτε ότι θα βλέπετε το ποτήρι μισογεμάτο. Θα είστε ήρεμοι και λιγότερο αγχωμένοι. Θα μπορείτε να εστιάσετε καλύτερα σε ότι κάνετε και να είστε πιο συγκεντρωμένοι

6. Το δέρμα σας θα φαίνεται πιο λαμπερό και υγιές. Αν υποφέρετε από ακμή, να ξέρετε ότι θα περιοριστεί.

7. Θα έχετε μεγαλύτερη ευκαμψία στις αρθρώσεις και ενδεχομένως μικρότερο πόνο στις δραστηριότητές σας.

Στη συνολική ποσότητα ζάχαρης που λαμβάνει κάποιος καθημερινά, συμπεριλαμβάνονται και τα «ελεύθερα σάκχαρα».

Αυτά είναι:

– Τυχόν σάκχαρα που προστίθενται σε τρόφιμα ή ποτά. Περιέχονται συνήθως στα μπισκότα, τη σοκολάτα, τα γιαούρτια με γεύσεις, τα δημητριακά και τα ανθρακούχα ποτά.

– Σάκχαρα στο μέλι, τα σιρόπια (όπως σφενδάμι και αγαύη), στους χυμούς φρούτων χωρίς ζάχαρη, χυμούς λαχανικών και smoothies. Τα σάκχαρα σε αυτά τα τρόφιμα υπάρχουν φυσικά, αλλά εξακολουθούν να υπολογίζονται ως «ελεύθερα σάκχαρα».

– Η ζάχαρη που βρίσκεται φυσικά στο γάλα, τα φρούτα και τα λαχανικά δεν υπολογίζεται ως «ελεύθερα σάκχαρα».

Οι ειδικοί λένε ότι δεν χρειάζεται να μειώσουμε αυτά τα σάκχαρα, αλλά ωστόσο θα πρέπει να θυμόμαστε ότι περιλαμβάνονται στο ποσοστό της «συνολικής ζάχαρης» που βρίσκεται στις ετικέτες των τροφίμων.

Πηγή: ieidiseis.gr

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ