5η εθελοντική αιμοδοσία & δωρεά μυελού των οστών για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος “ΣΤΑΓΟΝΑ ΖΩΗΣ”- 07/05 στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και η Εκπαιδευτική Κοινότητα του 7ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γ.Ν. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ και τον Σύλλογο “Αρχέγονο Κύτταρο Αίματος” σας προσκαλεί να δώσετε το παρόν στην 5η εθελοντική αιμοδοσία και δωρεά μυελού των οστών που πραγματοποιείται για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος με τίτλο “ΣΤΑΓΟΝΑ ΖΩΗΣ” και θα λάβει χώρα στο χώρο του σχολείου μας την Κυριακή 7 Μαϊου 2023 και ώρα 10:00 με 13:00.

Μέλη της Τράπεζας Αίματος του Σχολείου μπορούν να γίνουν ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ συμμετέχουν στις τακτικές αιμοδοσίες που πραγματοποιούνται. Στο χώρο του Σχολείου θα γίνουν παράλληλες δραστηριότητες ευαισθητοποίησης για τα παιδιά.

Με την συνδρομή της Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης θα προβληθούν ταινίες μικρού μήκους για παιδία και μεγάλους με θεματολογία γύρω από τον εθελοντισμό και τη σημασία του.

Με την πρωτοβουλία μελών του συλλόγου θα διοργανωθεί ένα μίνι τουρνουά πινγκ-πονγκ για τα μεγαλύτερα παιδιά.

Παράλληλα θα υπάρξει μια μικρή έκθεση ζωγραφικής με έργα που οι μαθητές του σχολείου μας  θα ετοιμάσουν αυτή την εβδομάδα, ενώ την ημέρα της αιμοδοσίας θα στηθεί ένα μικρό εργαστήρι ζωγραφικής όπου τα παιδιά θα κληθούν να ζωγραφίσουν εμπνεόμενα από την εθελοντική αιμοδοσία και την προσφορά των ενηλίκων.

Τα μέλη του συλλόγου θα ετοιμάσουν κεράσματα και θα προσφέρουν σε μικρούς και μεγάλους φίλους που θα συνδράμουν με την παρουσία και την προσφορά τους στην εθελοντική αιμοδοσία.

Ας συνεχίσουμε λοιπόν την αλυσίδα της ζωής και να μεγαλώσουμε σταγόνα σταγόνα  την Τράπεζα Αίματος, προωθώντας την ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης και εθελοντικής προσφοράς.

Ας θυμόμαστε ότι «Η μικρότερη πράξη καλοσύνης αξίζει περισσότερο και από την μεγαλύτερη πρόθεση.»(Khalil Gibran) και ότι «Το μυστικό της ευτυχίας είναι να κάνεις πράγματα για άλλους ανθρώπους.»(Dick Gregory)

            Το αίμα δεν αγοράζεται και δε παρασκευάζεται, μόνο χαρίζεται από άνθρωπο σε άνθρωπο και αποτελεί μια εθελοντική πράξη, μια πράξη αγάπης, μια απόδειξη ευαισθησίας, μια κοινωνική προσφορά, μια πράξη πολιτισμού.

Την Κυριακή 7 Μαϊου στις 10:00π.μ. να είμαστε όλες και όλοι εκεί.

Επικοινωνία :

-Σελίδα του Συλλόγου Γονέων στο FB: https://www.facebook.com/7oDhmotikoKalamatasSG/

-Ομάδα του Συλλόγου Γονέων στο FB: https://www.facebook.com/groups/140530199943817/

-Σελίδα της Τράπεζας Αίματος στο FB: https://www.facebook.com/σταγονα-ζωης/109807127119018/

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ