Παραλίγο τραγωδία στην Αίγινα με μαθητές που είχαν πάει εκδρομή

Παραλίγο τραγωδία σημειώθηκε το απόγευμα στην Αίγινα, με μαθητές που είχαν πάει εκδρομή στο νησί.
Σε τραγωδία παραλίγο να εξελιχθεί η σχολική εκδρομή στην Αίγινα όταν ακυβέρνητο λεωφορείο χτύπησε τρεις μαθήτριες Γ’ γυμνασίου.

Όλα συνέβησαν στις 12 το μεσημέρι στο πάρκινγκ του Ιερού Ναού Νεκταρίου Αιγίνης. Την ώρα που οι μαθητές αποβιβαζόντουσαν από το λεωφορείο λύθηκε το χειρόφρενο διπλανού πούλμαν, με αποτέλεσμα τρεις μαθήτριες, ηλικίας 14-15 ετών να βρεθούν ανάμεσα στα δύο μεγάλα οχήματα.

Άμεση μεταφορά στην Αθήνα
Άμεση ήταν η κινητοποίηση στο νησί με τις μαθήτριες να μεταφέρονται εσπευσμένα στο κέντρο υγείας του νησιού. Εκεί αφού έλαβαν τις πρώτες βοήθειες αποφασίστηκε η διακομιδή τους στην Αθήνα.

Λίγο μετά τις τρεις, τα ασθενοφόρα που παρέλαβαν τις μαθήτριες από τον Πειραιά έφθασαν στο Παίδων Αγία Σοφία. Η μία από τις μαθήτριες σε πιο σοβαρή κατάσταση με κάκωση στον θώρακα, η δεύτερη μαθήτρια τραυματίστηκε ελαφρά και η τρίτη διακομίστηκε στο νοσοκομείο προληπτικά. Εκεί τους περίμεναν με αγωνία οι γονείς τους.

Άγνωστο παραμένει πως λύθηκε το χειρόφρενο του λεωφορείου που στην ανεξέλεγκτη πορεία του τραυμάτισε τις τρεις μαθήτριες μέχρι να σταματήσει στον κορμό ενός δέντρου.

Οι δύο οδηγοί των λεωφορείων έδωσαν καταθέσεις για το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα της Αίγινας και σχηματίζεται δικογραφία για την υπόθεση.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ