Κλίντον: Ήξερα απ’ το 2011 ότι ο Πούτιν θα εισβάλει στην Ουκρανία

Στην αποκάλυψη ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν του είχε πει ότι σχεδιάζει να εισβάλει στην Ουκρανία από το 2011 προχώρησε ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος, Μπιλ Κλίντον.

Σύμφωνα μάλιστα με δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Νέα Υόρκη, ο Μπιλ Κλίντον ανέφερε ότι ο Ρώσος πρόεδρος του μίλησε για τα σχέδιά του στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός, το 2011.

«Ήταν απλώς θέμα χρόνου»

«Ο Βλαντιμίρ Πούτιν μου είπε το 2011 – τρία χρόνια πριν καταλάβει την Κριμαία – ότι δεν συμφωνούσε με τη συμφωνία που έκανα με τον Μπόρις Γέλτσιν. Αυτός είπε . . . “Δεν συμφωνώ με αυτό. Και δεν το υποστηρίζω. Και δεν δεσμεύομαι από αυτό”. Και ήξερα ότι από εκείνη την ημέρα και μετά ήταν απλώς θέμα χρόνου», θυμήθηκε.

Στο ίδιο άρθρο αναφέρεται πως η Χίλαρι Κλίντον μίλησε για το πώς ο πόλεμος μπορεί να φτάσει στο τέλος: «Για να τερματιστούν οι εχθροπραξίες», υποστήριξε, «η Ουκρανία πρέπει είτε να νικήσει τη Ρωσία είτε τουλάχιστον να ανακτήσει τα εδάφη που χάθηκαν στα ανατολικά από την εισβολή της Ρωσίας πέρυσι. «Χρειάζονται υποστήριξη»

«Δεν θα τον εμπιστευόμουν (σσ. τον Πούτιν) στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων σε καμία περίπτωση, εκτός εάν οι Ουκρανοί – με την υποστήριξη μας – έχουν αρκετή ισχύ», πρόσθεσε.

πηγή: topontiki.gr



πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ