Εξασφαλίσετε τα οφέλη της σωματικής άσκησης, χωρίς την άσκηση!

Για όποιον δεν έχει καταφέρει να εντάξει τη γυμναστική στη ζωή του, οι ειδικοί προτείνουν το μοτίβο των 10.000 βημάτων την ημέρα, ως έναν τρόπο να εξασφαλίσουν μια ελάχιστη, αλλά ικανοποιητική σωματική δραστηριότητα, η οποία είναι εξαιρετικά σημαντική για την υγεία. Αν, όμως, ακόμη και ο στόχος των 10.000 βημάτων ημερησίως μοιάζει ακατόρθωτος, οι ερευνητές λένε να μην ανησυχείτε, γιατί υπάρχει εναλλακτική λύση για να εξασφαλίσετε τα οφέλη της σωματικής άσκησης, χωρίς την άσκηση!

Ειδικότερα, νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στο European Journal of Preventive Cardiology, υποστηρίζει ότι η υιοθέτηση μιας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής «κρύβει» τα ίδια οφέλη με τη σωματική κίνηση χιλιάδων βημάτων σε καθημερινή βάση. Οι ερευνητές προτείνουν, συγκεκριμένα, ότι η κατανάλωση περισσότερων φρούτων, λαχανικών και δημητριακών ολικής άλεσης αποδεικνύεται εξίσου ευεργετική για τους ηλικιωμένους, όσο εάν έκαναν 4.000 επιπλέον βήματα την ημέρα.

Προγενέστερες μελέτες έδειξαν ότι μια ισορροπημένη διατροφή μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και καρκίνου, που αποτελούν τις δύο κύριες αιτίες θανάτου παγκοσμίως. Τα νέα ευρήματα υποδηλώνουν ότι τέτοιες διατροφικές συνήθειες ενδυναμώνουν την καρδιά, τους πνεύμονες, τα αιμοφόρα αγγεία και τους μύες, ενώ επηρεάζουν σημαντικά και την καρδιοαναπνευστική ικανότητα, η οποία αντανακλά την ικανότητα του σώματος να παρέχει και να χρησιμοποιεί οξυγόνο κατά τη διάρκεια της άσκησης.

«Αυτή η μελέτη παρέχει ισχυρά δεδομένα ότι μια υγιεινή διατροφή μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερη φυσική κατάσταση», δήλωσε ο ερευνητής δρ. Michael Mi από το Ιατρικό Κέντρο Beth Israel Deaconess.

Πηγή: ygeiamou.gr

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ