Αναστάτωση από το αλαλούμ με την τράπεζα θεμάτων – «Δεν θα υπάρξει θέμα με τις Πανελλήνιες»

Αναστάτωση προκάλεσε το αλαλούμ που έγινε το πρωί της Δευτέρας με την Τράπεζα Θεμάτων, και είχε ως αποτέλεσμα μεγάλες καθυστερήσεις στη διεξαγωγή των ενδοσχολικών εξετάσεων, προξενώντας μεγάλη ταλαιπωρία στους μαθητές.

 Επιπλέον, γονείς και μαθητές αναρωτιούνται αν κινδυνεύουν οι πανελλήνιες εξετάσεις από κάποιο αντίστοιχο πρόβλημα.

«Δεν θα υπάρξει θέμα με τις Πανελλήνιες»
 Πάντως, ο Γιάννης Αντωνίου, Πρόεδρος Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής διαβεβαίωσε στην ΕΡΤ πως δεν πρόκειται να υπάρξει κάποιο αντίστοιχο πρόβλημα στις Πανελλήνιες, καθώς το σύστημα της Τράπεζας Θεμάτων, δεν έχει καμία σχέση με αυτό των ενδοσχολικών εξετάσεων, «είναι άλλο σύστημα».

 Όσο για την ΟΛΜΕ, η οποία ζητά κατάργηση της τράπεζας θεμάτων, ο κ. Αντωνίου απάντησε πως «δεν υπάρχει κανένα τέτοιο ενδεχόμενο» και υπογράμμισε πως η Τράπεζα Θεμάτων δέχτηκε επίθεση από χάκερ.

Κυβερνοεπίθεση «έριξε» το σύστημα λένε τα υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Παιδείας 
 Στις μαζικές επισκέψεις από τρίτους προς την πλατφόρμα (μέχρι και 280.000 συνδέσεις ανά δευτερόλεπτο) οι οποίες είχαν ως σκοπό να την καταστήσουν μη λειτουργική, αποδίδουν με κοινή ανακοίνωσή τους τα υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Παιδείας το αλαλούμ που προκλήθηκε το πρωί της Δευτέρας με την Τράπεζα Θεμάτων.

 Σημειώνουν ότι το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στις προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών Λυκείου αντιμετωπίστηκε άμεσα σε περισσότερα από 9 στα 10 σχολεία και δεν υπάρχει καμία αβεβαιότητα για τους μαθητές που δεν ολοκλήρωσαν σήμερα τις εξετάσεις τους καθώς θα εξεταστούν αύριο κανονικά.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ