Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για εισαγωγή στα Πρότυπα Σχολεία

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για τα α Πρότυπα Γυμνάσια από το υπουργείο Παιδείας, με την αγωνία μαθητών και γονιών να λαμβάνει τέλος. Ειδικότερα, οι 8.405 υποψήφιοι που διαγωνίστηκαν στις εξετάσεις ειδοποιήθηκαν με SMS για τη σχολική μονάδα επιτυχίας ή τη σχολική μονάδα, στην οποία θα είναι επιλαχόντες και για τη συνολική βαθμολογία τους.

Επίσης, οι γονείς και οι κηδεμόνες των μαθητών μπορούν να ενημερωθούν και από την πλατφόρμα των αιτήσεων https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/ps-peis-es με χρήση των κωδικών taxisnet του ατόμου που υπέβαλε την αίτηση, είτε από την ιστοσελίδα της Διοικούσας Επιτροπής Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων (Δ.Ε.Π.Π.Σ.) https://depps.minedu.gov.gr/, όπου αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδειας, από τους 9.339 μαθητές που είχαν καταθέσει έγκυρες αιτήσεις διαγωνίσθηκαν 8.405 μαθητές για 1.696 θέσεις στα 31 Πρότυπα Γυμνάσια και Λύκεια σε 10 Περιφέρειες της χώρας και για 307 θέσεις στα 14 Εκκλησιαστικά Σχολεία.

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση ισοβαθμιών οι μαθητές κατατάσσονται με σειρά επιτυχίας σύμφωνα με τον τυχαίο αριθμό που τους έχει αποδοθεί κατά τη διαδικασία της κλήρωσης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28 Απριλίου 2023.

Για οποιαδήποτε απορία σχετικά με την εγγραφή των μαθητών στη σχολική μονάδα επιτυχίας ο γονείς θα μπορούν να επικοινωνούν από αύριο, Πέμπτη 11/5/2023, με τις οικείες σχολικές μονάδες ή να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα της Δ.Ε.Π.Π.Σ.

Πηγή: newsbeast.gr

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ