Bullying στο Αρσάκειο: Ουδέποτε το σχολείο ενδιαφέρθηκε να μάθει για την υγεία του 15χρονου

Τη Δευτέρα (22/4) o 15χρονος αναμένεται να επιστρέψει στο σχολείο όπου δέχθηκε άγριο μπούλινγκ από ομάδα συμμαθητών του, οι οποίοι του κρέμασαν το λαιμό με πετονιά σε μία σχολική αίθουσα και άρχισαν να τον σέρνουν. 

Την αδιαφορία του σχολείου για την κατάσταση υγείας του 15χρονου αποκάλυψε ο δικηγόρος της οικογένειας του μαθητή που έπεσε θύμα σχολικού εκφοβισμού στο Αρσάκειο.

Ο δικηγόρος μιλώντας στον Alpha, υποστήριξ ότι ουδέποτε το σχολείο, ούτε μέσω κάποιου εκπροσώπου, είτε μέσω κάποιου καθηγητή δεν ενδιαφέρθηκε για την υγεία, σωματική και ψυχολογική, του 15χρονου, γεγονός που του προκάλεσε εντύπωση.

«Αντ’ αυτού η αίσθησή μου ήταν μέχρι και την Παρασκευή που έκλεισαν τα σχολεία, ότι διαρκώς το ιδιωτικό σχολείο προσπαθούσε να υποβαθμίσει το περιστατικό. Μάλιστα, δύο καθηγητές του μικρού απευθύνθηκαν για το περιστατικό με τόνο υποτιμητικό και ειρωνικό, ότι το έχουμε παρακάνει», συμπλήρωσε.

Επιπλέον ο δικηγόρος ανέφερε ότι η εντολή που έχει πάρει από τους γονείς του 15χρονου είναι να εξεταστούν ποινικά αδικήματα στο πλαίσιο της υπόθεσης κακοποίησης του ανήλικου μαθητή, αλλά και σε καθηγητές και επόπτες.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση ήρθε στο «φως» της δημοσιότητας, μετά και την καταγγελία που έγινε από τους γονείς του μαθητή, οι οποίοι και παρατήρησαν στον λαιμό του τα σημάδια κακοποίησης από τους ανήλικους συμμαθητές του. Οι συμμαθητές του που εμπλέκονται στο περιστατικό είναι πλέον αντιμέτωποι με τον νόμο. 

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ