Τα καρφιά Κούγια κατά του Ηλιάδη και η στήριξη του υπουργείου Υγείας στον εντατικολόγο

Ένταση επικράτησε χθες (5/4) στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου ανάμεσα στον συνήγορό της Αλέξη Κούγια και τον εντατικολόγο Ανδρέα Ηλιάδη, με τον γνωστό ποινικολόγο να αφήνει υπόνοιες στον γιατρό για μεταφορά οργάνων 

Κούγιας: Φημίζεστε οτι στέλνετε όργανα για μεταμοσχεύσεις. Είναι αλήθεια;
Μάρτυρας: Ο Ηλιάδης δεν έχει κούριερ για να μεταφέρει όργανα. Είμαι περήφανος όμως που είμαι συντονιστής μεταμοσχεύσεων. Είναι προσβολή όσα είπε ο συνήγορος και απαιτώ να ανακαλέσετε! Είμαι μέλος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων. Προσβάλλετε τους ανθρώπους που δώρισαν όργανα!
Πρόεδρος: Μην γελάτε.
Κούγιας: Δεν απαγορεύεται. Ειδικά όταν μιλάμε για αυτό το γιατρό.
Κούγιας: Φημίζεστε παγκοσμίως κι έχετε σχέση με νοσοκομεία του εξωτερικού που στέλνετε όργανα παιδιών για μεταμόσχευση και στην Ελλάδα κρατάτε μόνο τα μάτια για τους φτωχούς ανθρώπους;
Μάρτυρας: Η ερώτηση είναι εκτός πραγματικότητας. Αυτά είναι στη σφαίρα της φαντασίας. Εκτός σύμπαντος.
Κούγιας: Πόσες φορές έχετε πείσει γονείς παιδιών να δωρίσουν όργανα και που έχουν πάει;
Μάρτυρας: Ο μόνος υπεύθυνος είναι ο ΕΟΜ. Όταν επέλθει ο εγκεφαλικός θάνατος εμείς προτείνουμε τη δωρεά που είναι πολύπλοκη.
Προέδρος: Πόσες φορές;
Μάρτυρας: Μπορεί και τρεις στο εξωτερικό. Στο σύνολο 14.
Κούγιας: Τελευταία φορά ποια ήταν;
Μάρτυρας: Το τελευταίο παιδί ήταν η Ειρήνη, κάποιων μηνών. Το προηγούμενο ήταν ένα παιδάκι από καρδιακή ανακοπή, ο Θωμάς από τα Γρεβενά.

 
Το υπουργείο Υγείας στηρίζει τον γιατρό
   
Σήμερα ο Ανδρέας Ηλιάδης είχε συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη. Η πολιτική ηγεσία εξέφρασε την πλήρη στήριξη στο γιατρό για τη στοχοποίηση που δέχεται ο ίδιος και οι άλλοι γιατροί και τονίζει ότι θα υπάρξει πλήρης νομική υποστήριξη από την ΥΠΕ στις μηνύσεις που τους έχουν υποβληθεί, αλλά και σε μηνύσεις που θα κάνουν για την προάσπιση της προσωπικότητας τους.

Το Υπουργείο Υγείας θα αναζητήσει τα πρακτικά της δίκης της Ρούλας Πισπιρίγκου και αν έχουν ειπωθεί πράγματα που θίγουν θεσμούς του υπουργείου να κινηθεί αυτοτελές το υπουργείο Υγείας.

«Εκφράζουμε την απόλυτη στήριξη μας στους θεσμούς του Υπουργείου και ειδικά στον ΕΟΜ και στο θεσμό των μεταμοσχεύσεων, ο οποίος στη χώρα μας γίνεται με πλήρη ασφάλειά και διαφάνεια και από τις μεταμοσχεύσεις σώζονται εκατοντάδες ζωές ετησίως.

Ειδικά μάλιστα τη στιγμή που σε ένα ήδη αυστηρό πλαίσιο προβήκαμε στην αναθεώρηση του, παρέχοντας ακόμη μεγαλύτερη διασφάλιση των δικαιωμάτων των ασθενών και των συμμετεχόντων και επομένως αποκρούουμε κάθε φωνή που με προκλητικό τρόπο δυναμιτίζει έναν θεσμό που σώζει ζωές», αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Η νέα ανακοίνωση Κούγια: Γιατί του ψύχει τον εγκέφαλο;
   
Ο Αλέξης Κούγιας επανήλθε με νέες δηλώσεις με αφορμή το τετ α τετ που είχε ο Ανδρέας Ηλιάδης με τον Θάνο Πλεύρη.

«Πρώτη φορά στην καριέρα μου βλέπω έναν μάρτυρα ενός Δικαστηρίου να έρχεται στο Δικαστήριο, συνοδευόμενος από δικηγόρο και την επομένη να επισκέπτεται τον Υπουργό Υγείας, συνοδευόμενος πάλι από δικηγόρο και αφού προηγουμένως έχει ενημερώσει όλα τα μέσα τηλεοράσεως για να τον απαθανατίσουν» επισημαίνει.

«Με τον κύριο αυτόν θα ασχοληθούμε νόμιμα στις 25/4/2023» αναφέρει ο Αλέξης Κούγιας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια:

Πρώτη φορά στην καριέρα μου, η οποία σε λίγο συμπληρώνει 50 χρόνια, βλέπω έναν μάρτυρα ενός Δικαστηρίου να έρχεται στο Δικαστήριο, συνοδευόμενος από δικηγόρο και την επομένη να επισκέπτεται τον Υπουργό Υγείας, συνοδευόμενος πάλι από δικηγόρο και αφού προηγουμένως έχει ενημερώσει όλα τα μέσα τηλεοράσεως για να τον απαθανατίσουν.

Με τον κύριο αυτόν θα ασχοληθούμε νόμιμα στις 25/4/2023 και τότε είμαι βέβαιος ότι θα αντιληφθούν όλοι, ακόμη και οι πλέον δύσπιστοι, πώς οικοδομήθηκε η κατηγορία εις βάρος της κας Σ.Π.

Εγώ θέλω να του υποβάλω μόνο μια ερώτηση: γιατί το παιδί, ενώ είναι ζωντανό, του ψύχει τον εγκέφαλο;

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ