Πάσχα: Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων – Γεμάτα πλοία και λεωφορεία

Με πλοίο, με ΚΤΕΛ, με αυτοκίνητο. Κυριακή των Βαΐων σήμερα και η έξοδος των Αθηναίων ενόψει Πάσχα ξεκίνησε από νωρίς με κάθε δυνατό τρόπο.
Έκτακτα δρομολόγια

Η πληρότητα στα πλοία για τη Μεγάλη Εβδομάδα έχει αγγίξει ήδη το 100% και οι ακτοπλοϊκές εταιρίες έχουν προγραμματίσει περισσότερα επιβατικά ταξίδια.

«Τα πλοία είναι όλα γεμάτα, τα δρομολόγια που είναι τα νυχτερινά. Έχουν βάλει οι ‘Μινωικές’ δύο ημερήσια τη Μεγάλη Πέμπτη από Πειραιά για Ηράκλειο και την Τρίτη του Πάσχα, ένα ημερήσιο από Ηράκλειο για Πειραιά», λέει ο Μιχάλης Βλατάκης, πρόεδρος τουριστικών και ταξιδιωτικών γραφείων Κρήτης.

Περισσότεροι από 250.000επιβάτες αναμένεται να αναχωρήσουν από τα μεγάλα λιμάνια της Αττικής για τα νησιά του Αιγαίου μέχρι και τη Μεγάλη Παρασκευή. Οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων παραμένουν στα ίδια  επίπεδα με αυτά του περσινού καλοκαιριού μετά το μπαράζ ανατιμήσεων το 2021 και το 2022.

Πάσχα στο χωριό
Πάσχα στο χωριό, είναι η αγαπημένη συνήθεια κάθε Έλληνα και έτσι πολλοί επιλέγουν τα ΚΤΕΛ για να μεταφερθούν στους προορισμούς τους.

Ήδη, λόγω της μεγάλης ζήτησης, τα ΚΤΕΛ έχουν προγραμματίσει να αυξήσουν τα δρομολόγιά τους τη Μεγάλη Εβδομάδα κατά 40%, ενώ σε πολλούς προορισμούς, όπως στην Αχαΐα, τα λεωφορεία θα αναχωρούν κάθε 15 λεπτά.

Η μεγάλη έξοδος των Αθηναίων αναμένεται προς το τέλος της Μεγάλης Εβδομάδας, με τις ουρές στα διόδια να είναι ασφυκτικές.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ