Ο εγκέφαλος πίσω από το τρομοκρατικό δίκτυο στην Ελλάδα – Η εικονική δολοφονία

Στο φως της δημοσιότητας έρχονται οι φωτογραφίες του φερόμενου εγκέφαλου και καθοδηγητή του τρομοκρατικού δικτύου με τους Πακιστανούς που ήθελε να αιματοκυλήσει το εβραϊκό εστιατόριο στου Ψυρρή πληρώνοντας μέχρι και 15.000 ευρώ για κάθε νεκρό.

Στη σημαντική αποκάλυψη προχώρησε ο Alpha και ο Μιχάλης Αραμπατζόγλου ο οποίος κατάφερε να εντοπίσει τον εγκέφαλο στο Ιράν, ο οποίος συντόνιζε την απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης των δύο Πακιστανών στην Αθήνα.

Οι δύο Πακιστανοί είχαν στήσει όπως αποκαλύπτει ο Μιχάλης Αραμπατζόγλου ακόμη και εικονική δολοφονία για να αποσπάσουν χρηματικό ποσό.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι όταν στην ΕΥΠ έφτασαν λεπτομέρειες για τη δράση του συγκεκριμένου Πακιστανού σήμανε κόκκινος συναγερμός και η συγκεκριμένη υπόθεση αναβαθμίστηκε ως εξαιρετικά σοβαρή.

«Σάνι», ο εγκέφαλος πίσω από το τρομοκρατικό δίκτυο
Όπως μετέδωσε ο Alpha, ο «Σάνι» είναι ηλικίας περίπου 30 ετών και διαμένει μόνιμα στο Ιράν, όπου διέφυγε από το Πακιστάν επειδή είχε «βαρύ» ποινικό παρελθόν. Το όνομά του είναι Sayed Fakhar Abbas και κατάγεται από το ίδιο χωριό με τον 27χρονο Πακιστανό που έμενε στη Ζάκυνθο και συνελήφθη μαζί με τον 29χρονο ομοεθνή του.

Ο Σάνι είναι πολύ δραστήριος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αρκετά βίντεο, χωρίς ωστόσο να κινεί υποψίες, αφού παρουσιάζει προφίλ ενός συνηθισμένου καθημερινού ανθρώπου. Μάλιστα, σε ένα εκ των βίντεο που έχει αναρτήσει φαίνεται να κάνει… γυμναστικές ασκήσεις.

Σε ένα άλλο βίντεο, φαίνεται να βρίσκεται μαζί με κάποιους που κρατούν στρατιωτικό όπλο, σε χώρο προσευχής μουσουλμάνων.

Από τις συνομιλίες των δύο συλληφθέντων Πακιστανών με τον «εγκέφαλο» στο Ιράν προκύπτει ότι τους είχε υποσχεθεί πως θα βγάλουν χρήματα ικανά να τους εξασφαλίσουν για το υπόλοιπο της ζωής τους. Μάλιστα, οι πληροφορίες ανέφεραν ότι οι τρομοκράτες θα έπαιρναν 15.000 ευρώ για κάθε νεκρό στο εβραϊκό εστιατόριο. Γι’ αυτό και σκοπός τους ήταν να δράσουν όταν το μαγαζί θα ήταν γεμάτο κόσμο, ώστε να υπάρχουν όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα και η ανταμοιβή τους να ήταν η μέγιστη δυνατή.

 Στο επίκεντρο των ερευνών των ελληνικών Αρχών βρίσκονται η Ζάκυνθος, η Σπάρτη αλλά και η Αθήνα, οι πόλεις δηλαδή που εντοπίστηκαν τα ίχνη των δύο Πακιστανών. Από τις αρχές εξετάστηκαν περίπου 12 ομοεθνείς τους, για τους οποίους όμως δεν προέκυψε κάτι επιβαρυντικό. Τρία άτομα κατέθεσαν στο πλαίσιο της προανάκρισης, καθώς οι δύο συλληφθέντες τους είχαν προσεγγίσει για να ενταχθούν στην οργάνωση, εκείνοι όμως, όπως υποστήριξαν, αρνήθηκαν.

Η εικονική δολοφονία στην Ελλάδα
Οι Πακιστανοί που έχουν συλληφθεί έστησαν τις προηγούμενες μέρες μια εικονική δολοφονία και έστειλαν τις επίμαχες φωτογραφίες στο Ιράν για να πληρωθούν. Όπως μετέδωσε ο Alpha έσφαξαν ένα ζώο για να υπάρχει αίμα και στη συνέχεια έβαψαν «το θύμα». Άφησαν δίπλα του ένα μαχαίρι και τράβηξαν τα επίμαχα καρέ. Ο «εγκέφαλος» όμως από το Ιράν δεν πίστεψε και κατάλαβε πως πρόκειται για ένα έγκλημα που είχε σκηνοθετηθεί.

Οι πληροφορίες της ΕΥΠ
Σύμφωνα με κύκλους της ΕΥΠ που επικαλείται το ΑΠΕ η υπόθεση τρομοκρατίας με του Πακιστανούς χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικά σοβαρή και αναβαθμίστηκε όταν ζήτησαν πληροφορίες από την Μοσάντ για τον «εγκέφαλο» στο Ιράν.

Όπως ενημέρωσε η Ισραηλινή Υπηρεσία Πληροφοριών, ο 30χρονος είναι «χαρτογραφημένος» και θεωρείται ένας από τους βασικούς στρατολογητές στου εκτελεστικού βραχίονα ιρανικής παραστρατιωτικής οργάνωσης, που λειτουργεί από το 1979 και πραγματοποιεί χτυπήματα εναντίον ισραηλινών στόχων στο εξωτερικό.

Για τις ενέργειες αυτές στρατολογεί άτομα άλλης υπηκοότητας, κυρίως Πακιστανούς, Κούρδους και Αζέρους, ενώ κατά καιρούς έχουν συλληφθεί τέτοια μέλη της σε διάφορες χώρες.

Στην προκειμένη περίπτωση τόσο ο στρατολογητής και καθοδηγητής, όσο και οι δύο συλληφθέντες, κατάγονται από την περιοχή Σαρκόντα του Πακιστάν, που φημίζεται για την εγκληματικότητα και γνωρίζονταν από πριν.

Ο 30χρονος καθοδηγητής, σύμφωνα με την ΕΥΠ και όπως προκύπτει από την ενημέρωση που έδωσε η Μοσάντ, είναι μέλος μιας ιδιαίτερα σκληρής οικογένειας και ο πατέρας του κρατείται στις φυλακές του Πακιστάν για ανθρωποκτονία, ενώ ο αδελφός του επίσης για άλλα βαριά αδικήματα.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ