Ξεπουλάει το κρέας αρκούδας από αυτόματους πωλητές

Η Ιαπωνία προσθέτει στη μεγάλη δεξαμενή των μηχανημάτων αυτόματης πώλησης ένα νέο μοντέλο που πουλά…φρέσκο κρέας αρκούδας – και το οποίο έχει καταγράψει μεγάλη επιτυχία. Το μηχάνημα, στο βόρειο νομό Aκίτα, έχει προσελκύσει μια σταθερή ροή πελατών από τότε που εγκαταστάθηκε στο τέλος του περασμένου έτους, σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης.

Το κρέας, το οποίο πωλείται για 16,50 δολάρια ανά 250 γραμμάρια, αποδεικνύεται δημοφιλές στους επιβάτες που αποβιβάζονται σε έναν κοντινό σιδηροδρομικό σταθμό στην πόλη Semboku, αλλά ο χειριστής έχει λάβει επίσης αιτήματα για παραδόσεις ακόμη και από το Τόκιο, περίπου 400 χλμ μακριά.

Το μηχάνημα, το οποίο διαφημίζει το περιεχόμενό του ως…τοπική σπεσιαλιτέ, ήταν εφοδιασμένο με τοπικά σκοτωμένη άγρια αρκούδα και πούλησε ένα μείγμα άπαχου και λιπαρού κρέατος, ανέφερε η εφημερίδα Mainichi Shimbun.

Το κρέας προερχόταν από αρκούδες που αιχμαλωτίστηκαν στα βουνά από μέλη ενός τοπικού κυνηγετικού συλλόγου, στους οποίους επιτρεπόταν να σκοτώσουν έναν ορισμένο αριθμό κατά τη διάρκεια της ετήσιας κυνηγετικής περιόδου, πρόσθεσε η εφημερίδα.

Ο αυτόματος πωλητής εμφανίστηκε τον Νοέμβριο, αφού το Soba Goro, ένα τοπικό εστιατόριο, εντόπισε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει την συγκεκριμένη κουζίνα ως τουριστική ατραξιόν. Η κατανάλωση κρέατος αρκούδας είναι υψηλότερη στη βόρεια Ιαπωνία, όπου πωλείται σε κονσέρβες. Έχει μια ελαφρώς άγρια γεύση που κάποιοι την έχουν παρομοιάσει με το ελάφι και σερβίρεται συχνά σε στιφάδο.

«Το κρέας της αρκούδας έχει καθαρή γεύση και δεν σκληραίνει», δήλωσε εκπρόσωπος του εστιατορίου στην εφημερίδα Mainichi. Η ανθρώπινη επαφή με τις αρκούδες στην Ιαπωνία δεν περιορίζεται στο τραπέζι του δείπνου. Ο αριθμός των συναντήσεων με αρκούδες έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, από περίπου 4.800 το 2009 σε περισσότερες από 20.000 το 2020, όταν δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 158 τραυματίστηκαν, δήλωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Οι ειδικοί λένε ότι η έλλειψη από βελανίδια στο φυσικό τους περιβάλλον σημαίνει ότι τα ζώα είναι πιο πιθανό να έρθουν σε επαφή με τον άνθρωπο καθώς αναζητούν τροφή. Περίπου το 40% των συναντήσεων το 2020 σημειώθηκαν σε κατοικημένες και αστικές περιοχές ή σε γεωργική γη, ανέφερε η Yomiuri Shimbun.

Στις πιο θανατηφόρες επιθέσεις αρκούδας της Ιαπωνίας, γνωστές συλλογικά ως περιστατικό Sankebetsu, μια καφέ αρκούδα 2,7 μέτρων και βάρους άνω των 300 κιλών σκότωσε επτά χωρικούς και τραυμάτισε άλλους τρεις στο βόρειο κεντρικό νησί του Χοκάιντο το 1915. Η αρκούδα εντοπίστηκε και έπεσε νεκρή από πυρά κυνηγού.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ