Νέο Ηράκλειο: Βίντεο – ντοκουμέντο από την έκρηξη στην καφετέρια

Εικόνες από τη στιγμή της ισχυρής έκρηξης βόμβας, που προκάλεσε τεράστιες καταστροφές σε καφετέρια στο νέο Ηράκλειο, τα ξημερώματα της Παρασκευής, έρχονται τώρα στο φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα, στο βίντεο – ντοκουμέντο που εξασφάλισε το newsit.gr φαίνεται η στιγμή που ο εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στην καφετέρια-take away στην λεωφόρο Ηρακλείου, στις 3.30 τα ξημερώματα και προκάλεσε το χάος σε όλη την περιοχή. 

Το ωστικό κύμα και ο δυνατός ήχος της έκρηξης αποτυπώνονται ευκρινώς στο βίντεο – ντοκουμέντο που κατεγράφη από κάμερες επιχείρησης που βρίσκεται πλησίον της καφετέριας.

Στο βίντεο 20 δευτερολέπτων ακούγεται η ισχυρή έκρηξη και φαίνεται το ωστικό κύμα που ενεργοποίησε τους συναγερμούς πολλών καταστημάτων και έσπασε ή ταρακούνησε τις τζαμαρίες άλλων μαγαζιών.

Προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές σε διπλανό κατάστημα εστίασης, σε μια βιοτεχνία αλλά και σε ένα σπίτι στο οποίο ήταν μέσα ένα άτομο, που ευτυχώς δεν τραυματίστηκε. Επιπλέον ζημιές προκλήθηκαν και σε τέσσερα αυτοκίνητα.

Η επιχείρηση άνοιξε πριν από περίπου 20 ημέρες και μάλιστα η μία εκ των δύο ιδιοκτητών της καφετέριας δήλωσε πως «είναι 20 μέρες μαγαζί, είμαστε αθλητές δεν έχουμε σχέση με τη νύχτα και με υπόκοσμο».

Μαρτυρίες αναφέρουν πως ένας άνδρας με μοτοσικλέτα είχε σταματήσει στο σημείο και είχε αφήσει κάτι που πιθανότατα ήταν ο εκρηκτικός μηχανισμός. Την υπόθεση έχει αναλάβει η Δίωξη Εκβιαστών Ασφάλειας Αττικής.

πηγή: newsit.gr

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ