Μαφία: εξαρθρώθηκε κύκλωμα εκβιαστών με εμπλοκή αστυνομικών – Η δράση τους

Δεκάδες συλλήψεις μετά από χρόνια έρευνα των αστυνομικών Αρχών. Τα μέχρι τώρα στοιχεία της υπόθεσης.

Πέντε εν ενεργεία αστυνομικοί συμμετείχαν σε εγκληματική οργάνωση που εξαπατούσε και εκβίαζε επιχειρηματίες, ενίοτε έστελνε μπράβους στα θύματα για να λύσουν τις διαφορές, ενώ στην πλούσια δράση του κυκλώματος συμπεριλαμβάνονται και απόπειρες ανθρωποκτονιών.

Εν ενεργεία αστυνομικοί και συγγενείς τους, μπράβοι και νονοί της νύχτας, ένας παπάς σε μία εγκληματική οργάνωση επιπέδου μαφίας.

Απόπειρες ανθρωποκτονιών, εκβιάσεις, εμπόριο ναρκωτικών και όπλων, τοκογλυφίες, απάτες και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Δράστες, τουλάχιστον 67 άτομα και περισσότερα από 90 τα θύματα. 2,5 εκατομμύρια ευρώ τα «μαύρα» κέρδη και μια δικογραφία 2.500 σελίδων που διαβιβάστηκε στην εισαγγελία Αθηνών.

Πέντε αστυνομικοί στο κύκλωμα
Στο κύκλωμα, που εξάρθρωσε η Δίωξη Εκβιαστών της Ασφάλειας, συμμετείχαν, όπως αποκαλύπτει ο αστυνομικός συντάκτης του «ΒΗΜΑΤΟΣ» και των «ΝΕΩΝ», Βασίλης Λαμπρόπουλος, πέντε αστυνομικοί εκ των οποίων οι τρεις είναι αδέλφια.

Τέσσερις από τους αστυνομικούς υπηρετούν σε υπηρεσίες ελέγχων στους δρόμους κι ένας σε υπηρεσία του Αρχηγείου με κύριο ενδιαφέρον την πρόσβαση στα ηλεκτρονικά αρχεία της ΕΛ.ΑΣ και οι οποίοι παρείχαν πληροφορίες στο κύκλωμα και αποκόμιζαν επί χρόνια τεράστια χρηματικά ποσά.

Οι διάλογοι μεταξύ τους είναι σοκαριστικοί.

Μέλος κυκλώματος: Τι ώρα πιάνεις; Να σου στείλω για να μάθεις για τον…

Επίορκος αστυνομικός: Κάτσε πρέπει να το έχω σε παλιό email δικό σου, θα το δω και θα σου στείλω.

Οι έρευνες των αστυνομικών της Δίωξης Εκβιαστών διήρκησαν σχεδόν 4 χρόνια.

Επιχειρηματίες στα «πλοκάμια» τους
Τα μέλη του κυκλώματος παρουσιάζονταν σαν άτομα με επιρροή, μεγάλη οικονομική άνεση, τα οποία μπορούσαν να διπλασιάσουν τα χρήματα των θυμάτων τους.

Μάλιστα, για να γίνουν πιστευτοί έδιναν και χρήματα για να νοικιάσουν πολυτελή ακίνητα διαμονής, πανάκριβα αυτοκίνητα και σκάφη.

Στόχευαν κυρίως πελάτες στα καζίνο της χώρας. Όταν τα θύματα διαπίστωναν ότι είχαν εξαπατηθεί, τα μέλη της συμμορίας δεν δίσταζαν να στείλουν μπράβους να λύσουν τις διαφορές.

Τα περισσότερα από τα θύματά είναι γνωστοί επιχειρηματίες, ανάμεσα στους οποίους εργολάβος στις Κυκλάδες, έμπορος υποδημάτων αλλά και έμποροι καυσίμων.

Ο εγκέφαλος και οι συνεργοί του
Εγκέφαλος του κυκλώματος, ένας 50χρονος από τον Πειραιά που είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για απάτες. Συνεργοί του, άτομα από το συγγενικό του περιβάλλον αλλά και πολλοί ιδιωτικοί υπάλληλοι.

Μεταξύ τους επικοινωνούσαν με κωδικούς όπως «καπελάκιας», «Νίκος ο μπάτσος» ενώ είχαν βγάλει και ψευδώνυμα στα θύματά τους όπως ο «Εβραίος παππούς».

Στη δικογραφία υπάρχουν αναφορές για ξέπλυμα μαύρου χρήματος στο παράνομο διαδικτυακό στοίχημα ενώ στα χέρια του ανακριτή υπάρχουν βίντεο και εκβιαστικά μηνύματα από τη δράση των μπράβων της νύχτας.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ