Ακρόπολη: Μαχαίρωσαν 18χρονο για να τον ληστέψουν – Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

Αιματηρή ληστεία στην Ακρόπολη. Ανήλικοι τράβηξαν από το τσαντάκι 18χρονο και τον μαχαίρωσαν.

Ένα περιστατικό απίστευτης αγριότητας, με θύτες ανήλικους σε βάρος επίσης νέων παιδιών, σημειώθηκε χθες το βράδυ στην περιοχή της Ακρόπολης.
Δύο ανήλικοι επιτέθηκαν με μαχαίρι σε έναν 18χρονο που είχε βγει βόλτα με τους φίλους του, προκειμένου να του πάρουν ένα τσαντάκι μέσα στο οποίο είχε το χαρτζιλίκι του και ένα κινητό.

Ο νεαρός δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή μετά από πολύωρο χειρουργείο στο οποίο υποβλήθηκε αργά χθες το βράδυ.

Το χρονικό
Ο 18χρονος Δημήτρης είχε βγει βόλτα στην Ακρόπολη με 4 φίλους του. Ξαφνικά δέχθηκαν επίθεση από δύο ανήλικους. Ο ένας κρατούσε μαχαίρι και το κάρφωσε στον λαιμό και την κοιλιά του 18χρονου.

«Βγάζει ο ένας μαχαίρι και το κολλάει στον λαιμό του Μήτσου. Δύο άτομα έτρεξαν από τον πανικό τους. Εγώ έκατσα με τον Μήτσο, είχε ξαπλώσει κάτω και ούρλιαζε για βοήθεια, έπρεπε να καλέσουμε ασθενοφόρο και ο Γιώργος άρχισε να τους καταδιώκει προς Μοναστηράκι», λέει φίλος του 18χρονου.

«Στην αρχή τους είπαν ‘έχετε κανένα τσιγάρο’, τα παιδιά τους είπαν δεν έχουμε, δεν καπνίζουμε και τότε τους είπαν ‘ωραία βγάλτε τα κινητά και τα τσαντάκια σας», λέει η μητέρα του ανήλικου.

Πολίτες «συνέλαβαν» τον δράστη
Ένας 20χρονος από την παρέα του θύματος μετά την επίθεση, παίρνει στο κυνήγι τους δράστες. 300 μέτρα μακριά, στην οδό Αδριανού, καταφέρνει να τον ακινητοποιήσει με τη βοήθεια ενός υπαλλήλου σε κατάστημα της περιοχής.

«Άκουγα ένα παιδί από την παρέα του θύματος που φώναζε. Τον κυνήγαγε αυτός από πάνω από την αγορά. Και άκουγα εγώ φωνές και βγήκα έξω από το μαγαζί και τον στριμώξαμε σε ένα μαγαζί πιο κάτω και ήρθε η αστυνομία και τον μάζεψε».

10 λεπτά πριν από την επίθεση, από κάμερες ασφαλείας, φαίνεται ένα περιπολικό να περνά από το σημείο. Λίγες ώρες αργότερα, μετά από αναζητήσεις, εντοπίστηκε και συνελήφθη και ο συνεργός του ανήλικου, επίσης 17 ετών.

Σύμφωνα με τους γιατρούς στον Ερυθρό Σταυρό, ο 187χρονος έχασε πολύ αίμα και οι επόμενες δύο ημέρες είναι κρίσιμες.

Ο δράστης ήταν γνωστός της αστυνομίας καθώς έχει συλλήφθη για ληστεία ενώ αύριο το πρωί θα οδηγηθεί μαζί με τον συνεργός του ενώπιον του Εισαγγελέα.

Χειρουργήθηκε για τα τραύματα στο λαιμό και την κοιλιακή χώρα
Το χειρουργείο διήρκησε 2 ώρες και πλέον ο 18χρονος βρίσκεται σε σταθερή αλλά κρίσιμη κατάσταση. Όπως λένε οι γιατροί, τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα καθώς σε τέτοια χτυπήματα μπορεί να υπάρξει εσωτερική αιμορραγία αλλά εκείνοι είναι αισιόδοξοι.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ