Ακρόπολη: Αναρρώνει ο 17χρονος που μαχαιρώθηκε από συνομήλικό του

Για βαριά αδικήματα παραπέμπονται, μετά την κατάθεσή τους στον εισαγγελέα, οι δύο ανήλικοι που το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα μαχαίρωσαν 17χρονο για να τον ληστέψουν στην περιοχή της Ακρόπολης.

Δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας διώκεται ο ένας από τους δύο 17χρονους που επιτέθηκαν στον επίσης 17χρονο Δημήτρη στην περιοχή της Ακρόπολης για τον ληστέψουν μαχαιρώνοντάς τον στην κοιλιά.

«Του είχε το μαχαίρι στον λαιμό και τον απομάκρυναν. Εκείνη την ώρα πήγαμε και οι δύο προς τον Δημήτρη, τον είχε μαχαιρώσει, είχε πάρει το τσαντάκι και έφευγαν και οι δύο προς την ίδια κατεύθυνση», λέει φίλος του θύματος.

«Του τράβηξα το τσαντάκι του, όμως αυτός με έσπρωξε και τότε τον μαχαίρωσα δύο φορές, μία στην κοιλιά και μία στον λαιμό αν θυμάμαι καλά. Δεν το ήθελα. Πάνω στην πίεση το έκανα. Ήθελα να τον πιέσω για να πάρω το τσαντάκι και έγινε ό,τι έγινε», είπε ο 17χρονος δράστης στους αστυνομικούς.

Πλούσιο το ιστορικό του

Ο 17χρονος δράστης είναι σεσημασμένος για ληστεία το 2022 στο Ίλιον, και τότε με τη χρήση μαχαιριού είχε αρπάξει μαζί με άλλους ανήλικους ένα κινητό.

Έχει απασχολήσει ξανά τις Αρχές και για μια ακόμη κλοπή κινητού στον Άγιο Παντελεήμονα. Είναι μαθητής της Γ’ Λυκείου.

«Δε γίνεται να βγαίνουν τα παιδιά μας μία βόλτα και να γυρίζουν σφαγμένα. Προσπάθησε απλά να ξεφύγει, δεν αντέδρασε να χτυπήσει να κάνει κάποια ιστορία, πήγε να φύγει», λέει η μητέρα του θύματος.

«Έχασε πολύ αίμα»

Ο ανήλικος δράστης μαχαίρωσε τον 17χρονο στην κοιλιακή αορτή με αποτέλεσμα να του προκαλέσει σοβαρή εσωτερική αιμορραγία, με τους γιατρούς να δίνουν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή.

Η καλή κλινική εικόνα του 17χρονου τον βοήθησε να αποσωληνωθεί γρήγορα και να μεταφερθεί σε δωμάτιο της Β χειρουργικής κλινικής του Ερυθρού Σταυρού. Τέσσερις φιάλες αίμα χρειάστηκε για να σταθεροποιηθεί αιμοδυναμικά.

Οι γιατροί είναι αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας του, με τον ίδιο να προσπαθεί να επικοινωνήσει όλο και περισσότερο με το οικογενειακό του περιβάλλον και να περιγράψει τι ακριβώς έγινε το βράδυ της Δευτέρας.

«Είναι σταθερά καλύτερα, κοιμήθηκε ήρεμα το βράδυ, πέρασε ο γιατρός και μας είπε ότι πάει καλά. Εχθές ξεκίνησε να μου λέει κάτι αλλά κουράζεται πολύ, δεν μπορεί να μιλήσει. Ταράζεται αφενός, αφετέρου είναι τα φάρμακα, είναι το οξυγόνο και του είπα έχουμε χρόνο», λέει η μητέρα του.

Η εισαγγελέας ανηλίκων άσκησε και στους δύο 17χρονους δίωξη για ληστεία κατά συναυτουργία και κατά συρροή με παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

πηγή: MEGA TV

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ