Θεσσαλονίκη: Ζευγάρι χρησιμοποιούσε τις κόρες του για διακίνηση ναρκωτικών

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διακινούσε ηρωίνη και άλλα ναρκωτικά στην Αθήνα, με τους αστυνομικούς να βρίσκουν εννιά κιλά ηρωίνης και να συλλαμβάνουν εφτά άτομα.

Πρόκειται για έξι Έλληνες και έναν αλλοδαπό, μεταξύ των οποίων και 35χρονη διευθυντικό στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης με τα δύο ανήλικα παιδιά της.

Επίσης ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 33χρονου Έλληνα, αρχηγικού στελέχους του κυκλώματος και συζύγου της 35χρονης συλληφθείσας, καθώς και ενός ακόμη συνεργού τους.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, διακινούσαν ναρκωτικά σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Μαγνησία.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε υπαίθριους χώρους και σε διαμερίσματα που χρησιμοποιούσαν στην Αθήνα αλλά και σε δύο επιβατικά οχήματα που χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους και τη μεταφορά των ναρκωτικών, κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά: 8 κιλά και 992 γραμμάρια ηρωίνης, επιμελώς κρυμμένα τόσο σε υπαίθρια σημεία όσο και σε μέρη των αυτοκινήτων.

Από την έρευνα προέκυψε ακόμη ότι, το ζευγάρι των αρχηγικών μελών της οργάνωσης, χρησιμοποιούσε τις δύο κόρες του και μία ακόμη ανήλικη για την απόκρυψη ηρωίνης και κοκαΐνης, την παραλαβή των ναρκωτικών από σημεία απόκρυψης και τη μεταφορά τους για περαιτέρω παράδοση και διακίνηση από άλλα μέλη της οργάνωσης.

Σημειώνεται επίσης, ότι στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, αρχές Μαρτίου 2023, σε περιοχή του Νομού Μαγνησίας, είχε συλληφθεί και ο 32χρονος αδερφός του προαναφερόμενου αρχηγού του κυκλώματος, καθώς κατελήφθη να μεταφέρει περισσότερα από 2 κιλά ηρωίνη και ποσότητα κοκαΐνης (σχετικό το από 02-03-2023 δελτίο τύπου που εκδόθηκε από την Υπηρεσία μας).

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

πηγή: ieidiseis.gr

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ