Ένωση Γονέων Ιωαννίνων: Σοβαρές καταγγελίες για «στρατολόγηση» μαθητών από οπαδικούς συνδέσμους

Mεγάλες διαστάσεις του αιματηρού επεισοδίου οπαδικής βίας στα Γιάννενα έρχονται στη δημοσιότητα έπειτα από καταγγελίες γονέων.

Η Ένωση Γονέων Μαθητών του Δήμου Ιωαννιτών, με ανακοίνωσή της λίγες ημέρες μετά την αιματηρή συμπλοκή στα Σεισμόπληκτα υποστηρίζει ότι οι οπαδικές αντιπαραθέσεις έχουν μεταφερθεί στους χώρους των σχολείων.
 
Μάλιστα, αποδίδει σε τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις και βανδαλισμούς σχολείων που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα, όπως το ΕΠΑΛ και τα σχολεία στον Κατσικά σύμφωνα με το epiruspost.gr.

Στην ανακοίνωσή τους, οι γονείς χαρακτηρίζουν «κοινό μυστικό» την διαρκή προσπάθεια «στρατολόγησης» μαθητών από οπαδικούς συνδέσμους, οι οποίοι «στα χαρτιά καταργήθηκαν αλλά επί της ουσίας φαίνεται ότι εξακολουθούν να λειτουργούν» όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

 «Τα σχολεία δεν είναι – ούτε θα επιτρέψουμε να γίνουν – “κερκίδα”»

«Η Ένωση Γονέων Μαθητών Δ, Ιωαννιτών παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία το φαινόμενο της έξαρσης της οπαδικής βίας στην πόλη μας. Καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την δολοφονική συμπλοκή στα Σεισμόπληκτα και την εγκληματική δράση διάφορων συμμοριών και εγκληματικών ομάδων που με “προκάλυμμα” τον αθλητισμό επιχειρούν να δηλητηριάσουν τη ζωή και τις συνειδήσεις νέων ανθρώπων» αναφέρει η ανακοίνωση.

Η Ένωση Γονέων καλεί τις τοπικές αρχές και τους μαζικούς φορείς να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την αποδόμηση των οπαδικών φαινομένων και την ουσιαστική ενίσχυση του μαζικού αθλητισμού.

Παράλληλα ζητά από τους Συλλόγους Γονέων, κάθε γονέα ξεχωριστά, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, να συμβάλλουν στην απομόνωση του φαινομένου της οπαδικής βίας και στην αποτροπή κάθε προσπάθειας μεταφοράς της στους χώρους των σχολείων.

«Τα σχολεία δεν είναι – ούτε θα επιτρέψουμε να γίνουν – “κερκίδα”, για να λύνουν τις διαφορές τους οι μεγαλοπαράγοντες του αθλητισμού» τονίζουν οι γονείς.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ