Το έργο “Σκωτσέζικο Ντους”, της Χρύσας Σπηλιώτη είναι η νέα παραγωγή της «Αυτοσχέδιας Σκηνής»

Το έργο “Σκωτσέζικο Ντους”, της Χρύσας Σπηλιώτη σε σκηνοθεσία Μαρίας Σκαφιδά είναι η νέα παραγωγή της «Αυτοσχέδιας Σκηνής». Μετά από τρία χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας, και μετά την μεγάλη επιτυχία «Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα» του Φεδερίκο Γκαρσία Λόρκα, που απέσπασε βραβείο καλύτερης παράστασης στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου, η Αυτοσχέδια Σκηνή επιστρέφει με το “Σκωτσέζικο Ντους” της Χρύσας Σπηλιώτη, ηθοποιού και συγγραφέα, που βρήκε τραγικό θάνατο στις φωτιές στο Μάτι. Η ομάδα είχε ανεβάσει ξανά, έργο της συγγραφέως, το 2015 με άδεια της ιδίας! Με αυτόν τον τρόπο η ομάδα αποδίδει φόρο τιμής στην συγγραφέα μιας και φέτος κλείνουν πέντε χρόνια από το τραγικό γεγονός!
Η πρεμιέρα του έργου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7  Απριλίου και οι παραστάσεις θα συνεχιστούν έως τις 12 Απριλίου στο Αμφιθέατρο Φιλαρμονικής Καλαμάτας. Παρασκευή, Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη στις 21.15 και Σάββατο, Κυριακή στις 20.00. 
Λίγα λόγια για το έργο από την Χρύσα Σπηλιώτη
Ο σκηνοθέτης που με την εξουσιαστική του διάθεση ταλαιπωρεί τον θίασο. Οι ηθοποιοί που με τα “βεντετιλίκια” και το ευαίσθητο Εγώ τους “επιστρέφουν” την ταλαιπωρία στον σκηνοθέτη. Και όταν μάλιστα αρχίζουν τα μάλλον μπερδεμένα ερωτικά μπλεξίματα, τότε τα προβλήματα που προκύπτουν ως προς το ανέβασμα της παράστασης της Λυσιστράτης πολλαπλασιάζονται επικίνδυνα… Αυτό είναι το Σκοτσέζικο ντους, η δεύτερη απόπειρά μου στον χώρο της θεατρικής συγγραφής που παρουσιάζεται σε λίγες ημέρες στο Ιλίσια Studio. Πρόκειται για έργο πολύ διαφορετικό από το προηγούμενο, το “Ποιος ανακάλυψε την Αμερική;”, τόσο ως προς το θέμα όσο και ως προς τη σύνθεση του θιάσου. Πάνω από όλα ωστόσο, στόχος μου σε αυτό το εγχείρημα ήταν να γράψω μια πραγματική κωμωδία, με την οποία ο κόσμος θα γελάει αβίαστα. Ταυτόχρονα όμως θέλησα να χρησιμοποιήσω το χιούμορ ως όχημα προκειμένου να μιλήσω για μερικά πράγματα λίγο πιο “δύσκολα”, όπως είναι, ας πούμε, οι σχέσεις των ανθρώπων τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Πιστεύω πάντως, και εδώ μιλώ ως ηθοποιός, ότι το να εκμαιεύσεις γέλιο από τους θεατές είναι πολύ πιο δύσκολο από το να προσπαθήσεις να τους συγκινήσεις. Με ένα δραματικό έργο μπορείς και να ξεγελάσεις, εδώ δεν έχεις τέτοια περιθώρια […]». (Χρύσα Σπηλιώτη, εφ. «Το Βήμα», 9.1.2000, από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Μαρία Σκαφιδά
Graphic design: Ηλίας Αναστασόπουλος
Φωτογραφία: Ιωάννης Κόσσυβας, Μανώλης Γιαννιός
Οργάνωση Παραγωγής: Βάσω Σκαφιδά
Κοστούμια: Δέσποινα Μακαρούνη
Σκηνικά: Αργύρης Μαυρέας – Μαρία Σκαφιδά
Μουσική επιμέλεια: Μαρία Σκαφιδά
Spot: Bandapart recording studio
Διανομή
Έφη Ξινού: Λία Ζαγάκου
Λητώ Βρανάκη: Rena Marava
Μαρίλη Περέλη: Calliope Argyropoulou
Μπάμπης: Arman Karapetian
Παραστάσεις
7 έως 12 Απριλίου Αμφιθέατρο Φιλαρμονικής
Παρασκευή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη: 21.15
Σάββατο, Κυριακή: 20.00
Κρατήσεις: 6908676277
Προπώληση εισιτηρίων: Βιβλιοπωλείο Bookmark Αντωνοπούλου 12
Τιμή εισιτηρίου
Ταμείο: 12 ευρώ
Προπώληση: 10 ευρώ
Μειωμένο ( ανέργων, φοιτητών, μαθητών, ΑΜΕΑ, συλλόγων και group 10 ατόμων) 8 ευρώ
Η Αυτοσχέδια Σκηνή ευχαριστεί για την προσφορά τούς: ΜΕΘ – Μεσσηνιακό Θέατρο , ΝΕΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ , Πολυχώρος πολιτισμού ΚΝΕ Γιώργος Βουβαλέας
Χορηγοί Επικοινωνίας : Έμφασις 91.8Life fm 88EnterMessinia.gr -EnterMessinia TV

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ