Προβολή της ταινίας “Μοναδικοί – Hors normes” την Πέμπτη 30/03 στο Αμφιθέατρο Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας

Την ΠΕΜΠΤΗ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ στο Αμφιθέατρο Θόδωρος Αγγελόπουλος, στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας στις 21.00 θα πραγματοποιηθεί προβολή της δραματικής ταινίας του 2019 “Μοναδικοί – Hors normes” σε σκηνοθεσία Olivier Nakache, Éric Toledano με τους Vincent Cassel, Reda Kateb, Hélène Vincent.  Η Είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Λίγα λόγια για την ταινία 

Ο Bruno και ο Malik είναι συνεργάτες και οργανωτές δύο κοινωνικών δομών που αναλαμβάνουν άτομα με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος τα οποία έχουν απορριφθεί από κάθε ίδρυμα και νοσοκομείο της χώρας λόγω “βαριάς κατάστασης” την οποία δεν μπορούν να διαχειριστούν και έχουν ουσιαστικά εγκαταλειφθεί στη μοίρα τους.

Χωρίς να είναι επίσημα αναγνωρισμένοι από το κράτος, οι δυο τους μαζί με τους συνοδούς που κατευθύνουν, δίνουν όλη τους τη ζωή για αυτούς τους ανθρώπους, κάνοντας ότι μπορούν για να τους βοηθήσουν, να βελτιώσουν έστω και λίγο τη καθημερινότητά τους και να τους δώσουν τις βάσεις ώστε να ανεξαρτητοποιηθούν και να μπορέσουν να αυτοσυντηρηθούν.

Η ιστορία των δύο ανδρών είναι βασισμένη σε πραγματικά πρόσωπα και μαζί με αυτή αναδεικνύεται ένα αθέατο σκοτεινό κομμάτι της δημόσιας υγείας στην Ευρώπη, εκείνο της διαχείρισης των ατόμων που βρίσκονται στο φάσμα του Αυτισμού υψηλών αναγκών, το οποίο καθιστά ιδιαίτερα δύσκολη εώς ακατόρθωτη  την ένταξή τους στην κοινωνία.

 Το σεναριακό και σκηνοθετικό δίδυμο Ολιβιέ Νακάς και Ερίκ Τολεντανό, σε αντίστοιχο θεματικό ύφος με την προηγούμενη επιτυχία τους «Οι Άθικτοι», έριξε την αυλαία με ιδιαίτερη επιτυχία στο 72ο Φεστιβάλ Καννών. Οι Μοναδικοί είναι ένα κοινωνικά εμπνευσμένο φιλμ που υπήρξε υποψήφιο για καλύτερη ταινία, σκηνοθεσία, πρώτο αντρικό ρόλο (Vincent Cassel και Reda Kateb), δεύτερο γυναικείο ρόλο (Helene Vincent), υποσχόμενο ηθοποιό (Benjamin Lesieur), σενάριο και μοντάζ στα Cesar και κατέκτησε το Βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπάστιαν.

H προβολή πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Μεσσηνίας και την βοήθεια της Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης Καλαμάτας, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ενημέρωσης και ευαισθητοποιήσης για τον Αυτισμό.

trailer:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ