Με καλό ρυθμό οι εργασίες για τη δημιουργία του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων του Δήμου Καλαμάτας

Συνεχίζονται με καλούς ρυθμούς οι εργασίες για τη δημιουργία του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων του Δήμου Καλαμάτας και τους επόμενους μήνες το Κέντρο θα τεθεί σε λειτουργία. Το ΚΗΦΗ θα λειτουργήσει στο δημοτικό κτήριο επί της Θουκυδίδου 2 και Καμβύση.

Σήμερα, Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023, τους χώρους όπου θα φιλοξενήσουν το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων του Δήμου, που αποτελεί μία ακόμα σημαντική κοινωνική δομή για την περιοχή μας, επισκέφτηκε και ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών, ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Ανδρέα Καραγιάννη.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και Εθνικούς πόρους στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Πελοπόννησος» 2014-2020 : ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ: 2Α «Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού-Ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση».

Μέσω του ΚΗΦΗ προβλέπεται η παροχή υπηρεσιών ημερήσιας φροντίδας σε ηλικιωμένα άτομα, μη δυνάμενα να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα (κινητικές δυσκολίες, άνοια κ.λπ.), των οποίων το οικογενειακό περιβάλλον, που τα φροντίζει, εργάζεται, ή αντιμετωπίζει σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα ή προβλήματα υγείας και αδυνατεί να ανταποκριθεί στη φροντίδα, που έχει αναλάβει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ