Η Παιδική Σκηνή του Μεσσηνιακού Ερασιτεχνικού Θεάτρου ανεβάζει τον “Μικρό Πρίγκιπα” σε διασκευή & σκηνοθεσία Βενετσάνου Μπαλόπουλου

Το Μεσσηνιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο με 46 χρόνια συνεχούς και αδιάλλιπτης παρουσίας στην πόλη της Καλαμάτας και στην ευρύτερη περιοχή φέτος παρουσιάζει με την παιδική σκηνή τον πασίγνωστο «Μικρό Πρίγκιπα» σε διασκευή και σκηνοθεσία Βενετσάνου Μπαλόπουλου.

Ένα έργο γεμάτο μηνύματα για μικρούς και μεγάλους.

Ένα έργο που μας θυμίζει την αξία και την ουσία των ανθρωπίνων σχέσεων.

Ένα έργο που μας θυμίζει ότι τα πιο απλά πράγματα στη ζωή είναι και τα πιο σημαντικά. Ένα έργο αφιερωμένο στη μνήμη του επίτιμου προέδρου του ΜΕΘ, Θεόδωρου Σινάνη, ο οποίος από τις πρώτες ημέρες του Μεσσηνιακού Ερασιτεχνικού Θεάτρου και μέχρι πρόσφατα απλόχερα στήριζε με ανιδιοτελή αγάπη όλους τους ερασιτέχνες ηθοποιούς αλλά και το κοινό της πόλης. Ο  δικός μας Μικρός Πρίγκιπας.

Στους καταιγιστικούς ρυθμούς που ζούμε και ενώ βαλλόμαστε από πολλά μηνύματα, ο Μικρός Πρίγκιπας μας καλεί να πατήσουμε φρένο, να αγαπήσουμε αληθινά και να απολαύσουμε τη διαδρομή. Σας περιμένουμε!

ΥΠΟΘΕΣΗ

Το θέμα του βιβλίου είναι το εξής: Ο αφηγητής πέφτει με το αεροπλάνο του, που έχει πάθει βλάβη, στην έρημο Σαχάρα. Εκεί συναντά ένα ασυνήθιστο παιδί (τον Μικρό Πρίγκιπα), γνωρίζονται και γίνονται φίλοι. Ο αφηγητής μαθαίνει πολλά από τον καινούργιο του φίλο. Ο καινούργιος του φίλος σιγά-σιγά του διηγείται την επίσκεψή του σε άλλους πλανήτες, όπου υπάρχουν άνθρωποι ματαιόδοξοι αλλά και κάποιοι (ελάχιστοι) περισσότερο «ανθρώπινοι». Δεν ξεχνάει ποτέ και με τίποτα τις ερωτήσεις που έχει υποβάλει, ενώ ο ίδιος, αντίθετα, δεν συνηθίζει να απαντάει στις ερωτήσεις των άλλων.

Μολονότι υποτίθεται ότι είναι παιδικό βιβλίο, ο Μικρός Πρίγκιπας κάνει μερικές βαθυστόχαστες και ιδεαλιστικές παρατηρήσεις σχετικά με τη ζωή και την ανθρώπινη φύση. Η ουσία του βιβλίου περιέχεται στα λόγια της αλεπούς προς τον Μικρό Πρίγκιπα: «Δεν βλέπεις καθαρά παρά μόνον με την καρδιά. Η ουσία είναι αόρατη στα μάτια.» Η αλεπού στέλνει και άλλα μηνύματα-κλειδιά, όπως: «Είσαι υπεύθυνος για πάντα, γι’ αυτό που έχεις εξημερώσει.» Ή ακόμα: «Ο χρόνος που πέρασες με το τριαντάφυλλό σου είναι αυτό που το κάνει ξεχωριστό για σένα.»

Έχει μεταφραστεί σε πάνω από 350 γλώσσες, και μάλιστα αναφέρεται ότι κυκλοφορούν περίπου 47 κορεατικές μεταφράσεις και τουλάχιστον 70 κινέζικες μεταφράσεις του βιβλίου. Αποτελεί συχνά βιβλίο διδασκαλίας για τους αρχάριους μαθητές των γαλλικών.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ 

Στο: ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/3/2023 20.30μμ

ΚΥΡΙΑΚΗ 12/3/2023 11.30πμ και 18.30μμ

Παίζουν οι :

Άγγελος- Μιχαήλ Στρατουδάκης

Παύλος Κλάδης

Ολυμπία Βενιζελέα

Λούλα Αναγνωστοπούλου

Σούλα Σιψά

Καίτη Αντώναρου

Παναγιώτης Σπυρακόπουλος

Γιώργος Σπυρακόπουλος

Γεωργία Αγγελοπούλου

Εύα Τσίγκου

Μελίνα Γεωργιοπούλου

Αριάδνη Νιάρχου

Λένια Ξενογιάννη

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ 

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ – ΔΙΑΣΚΕΥΗ : Β.Μπαλόπουλος

ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: Ε. Ρομπόγλου

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: A.Παπαθεοδωρίδης

ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ: Σ.Ομπράτσοβα

ΜΟΥΣΙΚΗ: Η. Παναγιωτόπουλος, Ε. Ρομπόγλου

ΣΤΙΧΟΙ :Β. Μάλαμα

ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ: Μ. Σαρέλλας

ΦΙΛΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: Νέλλη Γιαννακάκη

ΗΧΟΣ- ΦΩΤΑ: Γ& Χ. Νικολόπουλος

ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ: GALANIS FASHION

ΒΕΣΤΙΑΡΙΟ: M. Λυκούση

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΣΚΗΝΙΚΩΝ: B.Μπαλόπουλος

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΚΗΝΙΚΩΝ: Γ.Αγγελόπουλος

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ: Λ.Αναγνωστοπούλου, Δ.Δημόπουλος

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ- ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΑΦΙΣΑΣ: Κ. Αντώναρου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ: A. Mάλαμα

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ: A. Πασσαρά

SPOT: K. Aλεξίου, EMFASIS 91.8 fm

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ: Έμφασις 91.8 – Life fm 88 – EnterMessinia.gr – EnterMessinia TV 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ