11ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας – Σάββατο 11/03 στις 20:00 στην Αίθουσα Συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας

Το Σάββατο 11 Μαρτίου  2023 και ώρα 20:00 στην Αίθουσα Συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, η Αμβροσία Ματσούκα και η Μαρία Μάρκοβα στο πλαίσιο της προετοιμασίας των πτυχιακών τους εξετάσεων θα μας παρουσιάσουν ένα διπλό ρεσιτάλ κλασικής κιθάρας με έργα A. Mudarra, Luis de Narváez, J.S. Bach, H. Villa-Lobos, I. Albéniz, R. Dyens και Γ. Νούση.

 

Η Αμβροσία – Αναστασία Ματσούκα γεννήθηκε το 2001 στην Αθήνα. Είναι φοιτήτρια στο τμήμα Επιστήμης Διατροφής και Διαιτολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα με καθηγητή τον Παναγιώτη Κέφο και από το 2019 φοιτά στην τάξη κλασικής κιθάρας του Αντώνη Κουφουδάκη στο Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας.
Επίσης, από το 2019 έως σήμερα συμμετέχει ως ενεργό μέλος στο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας ενώ το 2022 συμμετείχε στο 23o Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας στο Βελιγράδι (Guitar Art Festival). Έχει παρακολουθήσει masterclass με διακεκριμένους σολίστ όπως: Marco Tamayo, Vojin Kocic, Jaime Zenamon, Julia Trintschuk, Μιχάλη Κονταξάκη, Δημήτρη Κοτρωνάκη, Κώστα Τοσίδη, Αλέξη Μουζουράκη και Γιώργο Νούση.
Τέλος, έχει συνεργαστεί με εξαιρετικούς μουσικούς συμμετέχοντας σε παραστάσεις μουσικής δωματίου στην περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η Μαρία Μάρκοβα γεννήθηκε το 2001 στην Βουλγαρία και είναι απόφοιτη του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας “Μαρία Κάλλας” ( τάξη κιθάρας Μ.Σπαντιδάκη & Δ.Ρογάρη). Είναι φοιτήτρια στο τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ενώ από το 2019 φοιτά στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας στην τάξη κλασικής κιθάρας του Αντώνη Κουφουδάκη.
Επίσης, συμμετέχει στο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας από το 2019 έχοντας παρακολουθήσει ως ενεργό μέλος σεμινάρια με διακεκριμένους σολίστ όπως Marco Tamayo, Susana Prieto, Γιώργος Νούσης και Κώστας Τοσίδης.
Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλές συναυλίες παίζοντας έργα για σόλο κιθάρα αλλά και έργα μουσικής δωματίου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ