Τι είναι το μικροβίωμα του εντέρου; Η ισορροπία καλών και κακών μικροβίων στο έντερο

H Ελισάβετ Σπανού, τραγουδίστρια, και η Μαρία Γαζούλη, καθηγήτρια Βιολογίας και Γενετικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών μίλησαν στο «Όλα για τη Ζωή μας» και στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη αναφορικά με αυτό που είναι γνωστό ως «μικροβίωμα του εντέρου».

H σημερινή εκπομπή εξετάζει αυτό που επιστημονικά ονομάζεται «μικροβίωμα του εντέρου».

Πρόκειται για τα μικρόβια που υπάρχουν στο έντερο και τα οποία αν βρίσκονται σε ισορροπία μπορεί να μας χαρίσουν διαύγεια, καλή διάθεση, καλή άμυνα του οργανισμού και πολλά άλλα στα οποία δεν πάει ο νους μας.

Στην συνέχεια θα επεξηγηθεί τι είναι όλα αυτά που κάνουμε και καταστρέφουμε το μικροβίωμα του εντέρου και θα δοθούν πρακτικές συμβουλές που θα βοηθήσουν στην ενίσχυση των καλών μικροβίων που υπάρχουν στο έντερό.

Καλεσμένη του Μιχάλη Κεφαλογιάννη είναι η τραγουδίστρια Ελισάβετ Σπανού, η οποία λόγω της κακής λειτουργίας του εντέρου της υποφέρει από φουσκώματα και πόνο, γεγονός που έχει επιπτώσεις και στη ψυχολογία.

Ελισάβετ Σπανού: «Ήρθα σε επαφή με τον όρο μικροβίωμα περίπου πριν από δύο χρόνια»
«Ήρθα σε επαφή με τον όρο μικροβίωμα περίπου πριν από δύο χρόνια σε μία έξαρση του εντέρου μου και μου το ανέφερε ο γαστρεντερολόγος μου» είπε αρχικά η τραγουδίστρια.

διαβάστε αναλυτικά και δείτε βίντεο στο ourlife.gr

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ