Τέμπη: Στις δικαστικές αίθουσες ζητούν δικαίωση οι συγγενείς των 57 θυμάτων

Αποφασισμένοι να δώσουν μία ακόμα «μάχη», αυτή τη φορά μέσα στις δικαστικές αίθουσες, προκειμένου να διεκδικήσουν τη δικαίωση, για τους δικούς τους ανθρώπους που χάθηκαν στη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, είναι οι συγγενείς των 57 θυμάτων.

Στη δικαιοσύνη η οικογένεια της Ιφιγένειας
Ο δικηγόρος της οικογένειας της 23χρονης Ιφιγένειας Μήτσκα λέει στο Mega πως το επόμενο διάστημα αναμένεται να καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου και να ζητήσουν η δικαστική έρευνα να κινηθεί προς όλες τις κατευθύνσεις.

«Η εντολή την οποία έχω από την οικογένεια της άτυχης 23χρονης Ιφιγένειας είναι να κατατεθεί μήνυση κατά παντός υπευθύνου. Και όταν λέμε κατά παντός υπευθύνου εννοούμε και τον σταθμάρχη και τους υπόλοιπους σταθμάρχες και κατά των εταιρειών και κατά πολιτικών προσώπων οι οποίοι είχανε την ευθύνη να ασκούνε εποπτεία και να ελέγχουν εάν τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας», δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας της 23χρονης.

Ήδη από την πλευρά μίας 19χρονης τραυματία κατατέθηκε η πρώτη μήνυση κατά παντός υπευθύνου για όσα έλαβαν χώρα στα Τέμπη το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, ζητώντας η έρευνα να επεκταθεί στις διοικήσεις του ΟΣΕ και τις πολιτικές ηγεσίες των τελευταίων ετών.

«Για να είναι η διερεύνηση των αιτίων ουσιαστική και να έχει πληρότητα αποδεικτική δεν πρέπει να εξαντληθεί μόνο στους εργαζόμενους, υπαλλήλους ΟΣΕ αλλά πρέπει να επεκταθεί σε όλη τη δομή του οργανισμού και τις διοικήσεις τελευταίων ετών αλλά και στη πολιτική ηγεσία», δήλωσε ο Θεόδωρος Μαντάς, δικηγόρος ενός εκ των τραυματιών.

Ζητούν απαντήσεις για τα αίτια της τραγωδίας
Οικογένειες θυμάτων, τραυματίες, επιβαίνοντες στη μοιραία αμαξοστοιχία ζητούν απαντήσεις για όσα δεν έγιναν και οδήγησαν στη σιδηροδρομική τραγωδία.

Την ίδια στιγμή, όπως τονίζουν όσοι βίωσαν αυτήν την τραγωδία είτε ως επιβάτες είτε γιατί έχασαν τους δικούς τους, η προκαταβολή αποζημιώσεων που ανακοινώθηκε από την Hellenic Τrain δεν θα σταματήσει τον αγώνα των οικογενειών για απόδοση ευθυνών.

«Καμία παροχή δε θα κάμψει τον αγώνα μας για αναζήτηση των ποινικών όπου και να βρίσκονται, όσο ψηλά και αν βρίσκονται», συμπλήρωσε ο δικηγόρος της οικογένειας της Ιφιγένειας Μήτσκα.

Το επόμενο διάστημα επιζήσαντες της σιδηροδρομικής τραγωδίας αναμένεται να περάσουν το «κατώφλι» του ειδικού εφέτη ανακριτή προκειμένου να καταθέσουν τα όσα έζησαν το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου.

megatv.com

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ